Londra'da nehre atılan İslami eserlerin bir kısmı kurtarıldı

Londra'da nehre atılan İslami eserlerin bir kısmı kurtarıldı

Londra’da Thames Nehrinde görünen kolilerin polise ihbar edilmesi, polisi harekete geçirdi.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- İngiltere’nin Başkenti Londra’da dün polis karakoluna gelen bir ihbar polisi acilen harekete geçirdi.

İngiltere’nin güneyinde bulunan Thames Nehrinde yüzen koliler gören Londra sakinleri, polisi arayıp kolileri ihbar etti. Polisler hazırlıklarını yapıp, yüzen kolileri alınca gerçek ortaya çıktı. İçinde yaklaşık 180 İslami eserin bulunduğu koliler, kimliği belirsiz kişiler tarafından nehre atılmıştı.

Kitapların İngiltere’nin meşhur kütüphanelerinden biri olan Seeley Tarih kütüphanesinden olduğu belirtilirken, kütüphaneden kimlerin bu denli yüksek sayıda kitabı çıkarıp, kolilere koyup sonra da nehire bıraktığı bir başka merak konusu.

Kolilerdeki kitapların üst kısımlarda bulunanlar ıslanmadan kurtulsa da, alt kısımlarda kalan pek çok eserin tahrip gördüğü ve maalesef kullanılamayacak halde olduğu polis tarafından belirtiliyor.

180 İslami eserin içinde pek çok önemli eser bulunuyor. Ortaçağ İslam dönemine ait pek çok eser, Orta Asya Türk-İslam tarihi bilginlerinin el yazması eserleri, İslam’ın doğuşuna dair pek çok kitap gibi önemli eserlerin sudan zarar görüp görmediği incelemelerden sonra belli olacak.

Policeoracle’ın verdiği bilgilere göre Polis’in bu başarılı çalışmasını pek çok İngiltere’li Müslüman tarafından takdir ile karşılandı. Şimdi İngiltere Polisinden beklenen 180 İslami eserin nehre kimler tarafından atıldığının bulunması. Bu olayın İngiltere’de giderek artan İslam karşıtı Vandalizm saldırılarından biri daha olduğundan şüpheleniliyor.

Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.