Londra'da binlerce kişi İsrail'i protesto etti

Londra'da binlerce kişi İsrail'i protesto etti

İsrail'in Gazze saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İsrail'in Londra Büyükelçiliği önünde toplanan protestocular "Filistin'e özgürlük", "İsrail, Gazze'ye saldırılarına son ver" gibi sloganlar attı. Birçok yaş grubundan ve farklı etnik kökenden binlerce kişinin katıldığı protestoda, Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Protestoya Siyonizm karşıtı Yahudiler ile Türk vatandaşları da destek verdi.
 
Protesto dolayısıyla İsrail'in Londra Büyükelçiliği önündeki cadde trafiğe kapatılırken, yapılan konuşmalarda İngiliz yayın kuruluşu BBC, İsrail yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle sıklıkla eleştirildi. 
 
Elindeki Filistin bayrağıyla protestoya katılan Siyonizm karşıtı Yahudi haham AA'ya yaptığı açıklamada, Batı basının Gazze'de olanları İsrail'in bakış açısıyla yansıttığını dile getirerek, Yahudiliğin İsrail devletinin Gazze'de yaptığı insanlık dışı her şeyin karşısında olduğunu kaydetti. 
 
Gösteriye katılan hukukçu Hakan Camuz da, İsrail'in terörü kullanarak insanları katlettiğini söyleyerek, "İsrail'in bu katliamı durdurmasını istiyoruz. İsrail'in yaptığı hukuk dışı bu davranışları kimse artık kabul etmiyor. Bizim vicdan sahibi liderlerimiz bu konuda bir şey söylüyor. Kötü olan tarafı, onların yalnızca bir şey söylüyor olmaları" diye konuştu. 
 
Gazze'de masum insanların İsrail tarafından öldürülmesine tepki göstermek için protestoya katıldığını dile getiren Alexandra isimli İngiliz vatandaşı da, "Batı basını çok tek taraflı yayın yapıyor ama artık İsrail yanlısı yayınlarıyla beni kandıramıyorlar. Bunlara tepki göstermek için bugün buradayım" dedi.
 
Protestoya, İngiltere'deki Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) de destek verdi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.