Londra saldırganı sonradan Müslüman oldu

Londra saldırganı sonradan Müslüman oldu

Londra'da 2005'ten bu yana gerçekleştirilen en kanlı saldırının fâili olan Khalid Masood'un etnik olarak İngiliz olduğu ve sonradan Müslüman olup bu ismi aldığı ortaya çıktı

Londra'da Çarşamba akşamı Westminster Köprüsü ve İngiliz Parlamentosu önünde saldırı düzenleyen İngiltere doğumlu Khalid Masood'un sonradan Müslüman olduğu ortaya çıtı. Masood'un doğduğundaki ismi Adrian Russell Ajao'ydu.

İngiltere Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, olayın fâilinin doğumunda aldığı adın "Adrian Russell Ajao" olduğunu, "Adrian Elms" ve "Khalid Masood" da dâhil olmak üzere birçok farklı isimle tanındığını vurguladı. Polis, saldırganı tanıyanlara yaptığı çağrıda, emniyetin soruşturmasına yardımcı olunması bakımından polisle iletişime geçmeleri talebinde bulundu.

Saldırganın komşularıyla görüşen İngiliz basını, Masood'un komşuları tarafından "bahçesiyle ilgilenen", "arabasını yıkayan", "çok kibar ve sakin bir baba" olarak tanımlandığını aktardı.

Saldırıyı IŞİD üstlense de Masood'un örgütle herhangi bir bağlantısı bulunamadı. İngiliz polisi devam eden bir tehdit olduğunu düşünmüyor ancak Masood'dan esinlenerek "yalnız kurt" eylemi yapabilecek başka şüpheliler üzerinde duruyor. Saldırganın İngiliz polisi tarafından bir süredir takip edildiği, soruşturma altında olduğu da belirlendi. İngiltere Başbakanı Theresa May Perşembe günü Parlamento'da, saldırının fâilinin aşırı gruplarla bağlantısı olduğu şüphesiyle birkaç yıl önce İngiliz istihbaratı tarafından soruşturulduğunu açıklamıştı.

Masood'un daha önce adam yaralama, kamu düzenini bozma ve silah bulundurma suçlarından hüküm giydiği ancak terör bağlantılı herhangi bir olayla suçlanmadığı bildirilmişti.

Kaynak: Aljazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.