Londra otobüsleri Müslümanların mesajlarını taşıyor

Londra otobüsleri Müslümanların mesajlarını taşıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün başlayan bir uygulama ülkedeki Müslümanları memnun ediyor. Şehir içi taşıma yapan 100’e yakın otobüste Müslümanlara ait mesajlar taşınıyor.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
İngiltere’nin en eski Müslüman birliklerinden biri olan Ahmediyya Vakfının yeni projesinden İngiltereli Müslümanlar memnun.

Proje Londra içerisinde toplu taşıma görevini yapan 100’e yakın belediye otobüsüne verilen İslam’a dair mesajları kapsıyor.

Mesajlar ise gerçekten çok güzel;

“İslam barış dinidir”

“Herkesi seviyor, kimseden nefret etmiyoruz”

“Terörizme karşı hep birlikte”

100’e yakın otobüsü yazılarla süsleyen Müslüman birliğinin icraatinin bir diğer dikkat çekici yönü ise renk olarak “Fransa” bayrağının rengini seçmiş olması. Hatta bazı otobüslerde mesajların yanına dünyaca meşhur Eiffel kulesinin fotoğrafları da yapıştırılmış. Müslüman birliği bunun sebebini; “Fransa saldırısı ile İslam’ı ilişkilendirmeye çalışanlara bir cevap” olarak açıklıyor.

Ahmediyya birliğinin başında bulunan Refiq Hayat konu ile ilgili; ” Biz hep beraber teröre ve aşırı uçlara karşı bir harekete giriştik. İngiliz halkını da yanımıza bekliyoruz. Gelin birlik olalım ve aşırı uçlara karşı birlikte mücadele verelim” ifadelerini kullandı.

Proje İngiltere basınında da geniş yer buldu. Pek çok İngiliz medya kuruluşu Müslümanların bu hareketini takdir ile karşılarken, projenin İslamafobik saldırılara karşı verilmiş en güzel cevap olduğu görüşünde birleşiyorlar.

Prweb’in haberine göre İngiltereli Müslümanlar önümüzdeki günlerde sokak çalışmaları ile Müslümanların mesajlarını aktarmaya devam edecek.

 

Kaynak: RisaleHaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum