Londra büyüklüğünde göl kurudu

Londra büyüklüğünde göl kurudu

Birkaç hafta öncesine kadar sularla kaplı olan Çin’deki Poyang Gölü, şimdilerde balıkçılar yerine gezginlerin mekânı oldu.

Poyang, Çin’in en büyük tatlı su gölü. Londra’nın iki katı büyüklüğündeki göl, tamamen kurudu. Bitki örtüsünü de tehdit eden kuraklık devam ederse içme suyu sıkıntısı baş gösterecek. ABD’nin Kaliforniya eyaleti de olağanüstü kuraklık durumu ilan etti.

ABD ve Çin gibi dünya ülkeleri birkaç gündür baş gösteren kuraklık sıkıntısıyla karşı karşıya. Çin'deki en büyük tatlı su gölü Poyang, tamamen kurumuş durumda. Daily Mail'de yer alan habere göre, ülkenin Jiangxi yönetim bölgesinin kuzey kesiminde bulunan ve Londra'nın iki katı büyüklüğünde olan gölün suyu çekildi. Birkaç hafta öncesine kadar sularla kaplı olan gölde şimdilerde balıkçı tekneleri yüzemez hale geldi. Onların yerine meydan, gezip dolaşan, bisikletleriyle tur atan vatandaşlara kaldı. Poyang Gölü, 2011 yılında da 100 yılın en düşük su seviyesine gelmiş ve kurumaya yüz tutmuştu. Yetkililer, kuraklığın ekoloji sistemi olumsuz etkilediği kanaatinde. Çevredeki bitki örtüsünün büyümeyeceğinden endişe ettiklerini söyleyen yetkililer, bunun yanı sıra içme suyu sıkıntısıyla karşılaşmaya başladıklarının da altını çizdi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde de durum bundan farksız. Reuters haber ajansı tarafından basına yansıyan fotoğraflarda toprağın yer yer çatladığı görülüyor. Kaliforniya Valisi Jerry Brown, yaklaşık bir hafta önce eyalette olağanüstü kuraklık durumu ilan etti. En kötü kuraklıklardan birinin yaşandığına dikkat çeken Brown, su kullanımını dizginlemek için işbirlikçi bir gayrette bulunulması çağrısında bulundu.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.