Londra Belediye Başkanından Trump'a: İslam konusunda cahilsin seni eğiteyim!

Londra Belediye Başkanından Trump'a: İslam konusunda cahilsin seni eğiteyim!

Donald Trump'ın yeni yasağında pek çok Müslüman ülke de yerini aldı. Bu karara dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Bir tepki de Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan'dan geldi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin Başkenti Londra'da 2016 yılında seçilmiş Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan ile Donald Trump arasındaki polemiklere bir yenisi daha eklendi. Bilindiği üzere Donald Trump henüz başkanlık seçimleri sırasında Khan'ı hedef göstermiş ve ilk olarak onu ABD'ye sokmayacağını belirtmişti. 

ABD'de Donald Trump'ın Müslüman ülke yasağı tekrar getirilmiş durumda. ABD'de ve dünyada tartışmalara neden olan bu yasak Başkan Khan'ı da sinirlendirdi. Geçtiğimiz günlerde basına konuşan Khan'a göre Trump artık İngiltere'ye gelmemeli, İngiltere Trump'ı ağırlamamalı.

Sadık Khan'a göre Donald Trump İslamiyet konusunda büyük bir 'cahillilk' sergiliyor. Sadık Khan, eğer kendisini dinlerse Trump'ı İslamiyet konusunda eğitmeyi de vaat ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Londra'da gerçekleşen bir terör saldırısının ardından Khan'ın güvenlik konusundaki açıklamalarını 'acınası' olarak değerlendiren Trump, yeni gelecek bir Müslüman yasağı için bu saldırıları da bahane etmişti. 

Stuff'ın haberine göre Khan, başkanlığı sırasında Londra'da gerçekleşen terör saldırıları ile ilgili de konuştu. Khan son dört saldırıya rağmen 7 saldırı girişiminin de önlendiğini, Londra Belediyesi'nin ve polisin bu konuda elinden geleni yaptığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.