Lokman Çağırıcı: İstanbul'un En Büyük Meydanı Bağcılar Meydanı Olacak

Lokman Çağırıcı: İstanbul'un En Büyük Meydanı Bağcılar Meydanı Olacak

AK Parti Bağcılar Belediye Başkanı ve adayı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar Meydan'ı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 35 bin metrekareden 55 bin metrekareye çıkartacağız.

Böylece meydanımız Taksim Meydanı'nı da geçerek İstanbul'un en büyük meydanı olacak" dedi.

Lokman Çağırıcı, "Bağcılar Meydan'ı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 35 bin metrekareden 55 bin metrekareye çıkartacağız. Böylece meydanımız Taksim Meydanı'nı da geçerek İstanbul'un en büyük meydanı olacak" dedi.

Çağırıcı, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Bağcılar için hazırladığı yeni dönem projelerini slayt ve animasyon eşliğinde basın toplantısında anlattı. Wyndham İstanbul Petek Hotel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Lokman Çağırıcı, 1992 yılında ilçe statüsü kazanan Bağcılar'da bir vakitler öğretmenlerin ve memurların bile durmak istemediğini ancak ilçenin şu anki konumuyla mimari, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi.

Hayata geçirdiği projelerinden bahseden Çağırıcı, "Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ni, üzüm, kayısı, kestane ve fındık bahçelerinden oluşan Nostalji Bahçeleri'ni, sanal gerçeklik modülü olan 8D sinema salonu ile planetaryumu ilçemiz halkına sunduk. Şu ana kadar 5 bin engellinin yararlandığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda 30 branşta kurs verdik. Kekeme sorununu da tedavilerini çözdük. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa meslek edindirme kursları düzenledik. Aynı zamanda 68 noktada Wi-Fi ile güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduk" dedi.

"BAĞCILAR ARTIK METROSU VE TRAMVAYIYLA ANILIYOR"

30 Mart Yerel Seçimleri'ne kısa bir süre kalmasına rağmen Kentsel Dönüşüm Projesi'ne hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Çağırıcı, Bağcılar'ın artık metro ve tramvayıyla anıldığını, Kirazlı-Metrokent metro hattının hizmete açıldığını, Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı sözleşmesinin de imzalandığını söyledi.

Yeni dönemde de dev projelerle hizmet vermeye devam etmek istediklerini anlatan Çağırıcı şunları söyledi: "İstanbul'un en büyük meydanını biz yapacağız. Bugün 35 bin metrekare olan meydan kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden düzenlenecek. Yollar yeraltına alınarak meydan 55 bin metrekareye çıkarılacak. Bin 250 araçlık otopark yapılacak. Meydandaki camiyi yıkacağız onun yerine köşeye taş cami yapacağız. Meydana bakan binalarda siluet çalışması yapılacak. Ayrıca ilçeye Medya Park, bin 500 kişilik amfitiyatro, bilim müzesi, 200 bin metrekare botanik park ve spor kompleksleri ve semt havuzları, uluslararası kongre merkezi, 200 bin metrekare kent parkı, Mahmutbey Köyiçi Parkı ve Sosyal Tesisi, Elma Bahçesi ve Sosyal Tesisi, Plevne Parkı ve Balkan Anıtı önemli projelerimiz arasında yer alıyor"

BASIN MENSUPLARI İÇİN "MEDYA PARK" PROJESİ

Bağcılar'da basın mensupları için önemli bir projeyi de hayata geçireceklerine dikkat çeken Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi'ne Medya Park'ı inşa edeceklerini söyledi. Çağırıcı şunları kaydetti:

"Ulusal basınımızın büyük bir kısmı yayınlarını Bağcılar'dan gerçekleştiriyor. Medya mensubu ve hemşehrilerimiz için yapacağımız parkımız, balon şeklindeki kafeteryası ile sıra dışı bir park olacak. İçerisinde radyo ve televizyon stüdyoları, sosyal tesisler, yürüyüş ve oturma alanlarının da yer alacağı Medya Parkı'nda basın mensupları için hem dinlenme hem de çalışma ortamı sunacağız."

500 KİŞİLİK AÇILIR KAPANIR TAVANLI AMFİ TİYATRO

Yeni dönemde de bin 500 kişilik açılır kapanır tavanlı amfi tiyatro projelerinin olduğunu anlatan Çağırıcı, "60 milyon lira değerde bir 'Bilim Merkezi ve Planetaryum' yapacağız. Ayrıca Bağcılar Bilim Merkezi tasarlanırken fonksiyonlar ve içeriği düşünerek güneş ve gezegenleri simgeleyen bir yerleşim planladık. Planetaryum önünde geniş bir avlu bulunacak. İçinde otopark, konferans salonları bulunacak" diye konuştu.

200 dönümlük bir araziyi hazırladıklarını ve buraya da Botanik Park inşa edeceklerini ifade eden Çağırıcı, "Mahmutbey'de 26 bin metrekarelik bir alana uluslararası düzeyde bir uluslararası kongre merkezi inşa edeceğiz. Önümüzdeki yıl hazırladığımız bazı projelerimiz var. Yeni dönemde en önemli projelerimizden birisi de kaymakamlık ve belediye hizmet binamızı inşa etmek olacak. Kaymakamlık binasını Yavuz Selim Mahallesi'nde inşa edeceğiz. İçerisinde tapu, nüfus, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, ilçe sosyal hizmetler, vergi dairesi, ilçe milli eğitim, tarım, ilçe sağlık müdürlükleri hizmet verecek. Güneşli Mahallesi'nde inşa edeceğimiz yeni belediye binamız da 23 bin metrekarelik alana sahip olacak. Bunun 6 bin metrekaresi hizmet binası geri kalanı da yeşil alan olacak. Yıldıztepe Mahallemizde Büyükşehir Belediyemizce inşa edilen Gençlik Merkezi'nin açılışını yakında gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.