Livni: Netanyahu İsrail'e zarar veriyor

Livni: Netanyahu İsrail'e zarar veriyor

İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Netanyahu'nun politikasını eleştirdi.

Katıldığı bir tv programında konuşan Livni, 'Netanyahu'nun politikaları İsrail'e zarar veriyor' ifadesini kullandı. Livni, Netanyahu'nun yerleşim inşasına onay vermesinin yanlış olduğunu kaydetti.
 
İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun politikalarının İsrail'e zarar verdiğini söyledi. İsrail Kanal 2 Televizyonu'na konuşan Livni, Netanyahu'nun yaptığı açıklamalar ve izlediği politikalarla ilgili eleştiride bulundu.
 
"İsrail'in güvenine zarar veriyor"
 
Livni, "Barış sürecinin kesintiye uğradığı bir zamanda yerleşim birimi inşaatlarına onay vermekten ve provokatif söylemlerden kaçınmalıyız. Bunlar İsrail'i güvende tutma kapasitemize zarar veriyor" dedi.
 
Kudüs'te son zamanlarda tırmanan gerginliğe işaret eden Livni, "İnşaatlar için ihale ilanları verilmesi ve bakanların Kudüs konusunda uzlaşma olmayacağı yönündeki açıklamaları ortalığı yatıştırmıyor" diye konuştu.
 
Livni, Filistinliler'le yeniden müzakere masasına oturmanın mümkün olmaması durumunda İsrail'in girişimde bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
İsrail Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı
 
Kudüs'te bir hahama geçen çarşamba gecesi silahlı saldırı düzenlenmiş, İsrail basını vurulan kişinin haham Yehuda Glick olduğunu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığını yazmıştı. Olayın ardından İsrail, "ikinci bir emre kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar'a kapatıldığını" açıklaması üzerine turist ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin dün gün boyu Aksa'ya girişine izin verilmemişti.
 
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanlar'ın ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla bu alanda kazı çalışmaları yapıyor.
 
Yahudi Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanlar'ın karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.