Liselilerden Soma'ya yardım

Liselilerden Soma'ya yardım

Esenler İmam Hatip Lisesi Soma'daki facianın ardından yardım kampanyası başlattı.

Manisa'da yaşanan ve ülkeyi yasa boğan facianın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Toplumun tüm kesiminin acıyı paylaştığı olaya genç liseliler de duyarsız kalmadı. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 283 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Esenler İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Esenler Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte yardım kampanyası başlattı. Ülkeyi yasa boğan kazada hayatını kaybeden ve yaralanan işçilerin aileleri için başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağışlar madencilerin aileleri ve çocukları için kullanılacak.Kampanya ile ilgili 9. sınıf öğrencisi Veysel Şeker amaçlarının "Yüreğimizle, dualarımızla, böylesine üzücü bir olayı yaşayan kardeşlerimizin yanında olmaktı" şeklinde anlattı. Eseneler'de yaşayan vatandaşların ekonomik gelirinin düşük olduğuna dikkat çeken 10. sınıf öğrencisi Betül Koç ise "İmkanlarımız kısıtlı olsa da okulda herkes Somalı kardeşlerimiz için sefeber olmuş durumda. Bizler gerçekten bütün kalbimizle onların acılarını paylaşıyoruz" dedi.
Okul Müdürü Ahmet Tağman, "Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Soma'da kömür madeninde çalışan vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyor, ahirete intikal edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
Kampanya ile ilgili bilgi veren, Meslek dersi öğretmeni Yusuf Yeşilyurt, "Eğitimin bir amacı da yaşanan acıları paylaşıp dayanışma içerisinde olan bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimiz bu kampanyaya destek vererek ne kadar duyarlı olduklarını göstermiş oldular. Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allâh'tan rahmet diler, milletimize başsağlığı dilerim. Bu kampanyaya destek veren Esenler Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul idaremize, öğretmen ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.