Lise öğrencileri İslam coğrafyası için yürüdü

Lise öğrencileri İslam coğrafyası için yürüdü

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 52 ülkeden lise öğrencileri, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları protesto etti

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 52 ülkenin lise öğrencileri, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları protesto etmek için yürüdü.

Türkiye'de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ile Türk öğrenciler tarafından kurulan Kardeşler Cemiyeti'nin organize ettiği "Kardeşlik Yürüyüşü" eylemine, Mısır, Somali, Bangladeş, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad ve Filistin'in de aralarında bulunduğu ülkelerin lise öğrencileri katıldı.

Tünel Meydanı'nda toplanan öğrenciler, "Kudüs'e giden yol Şam'dan geçer" ve "Müslümanlar ancak kardeştir" pankartları açtı. Buradan yürüyüşe başlayan gruptakiler, Muhammed Mursi'nin fotoğrafları, Rabia işaretleri ve temsil edilen 52 ülkenin bayraklarını taşıdı. Yürüyüş sırasında "Suriye, Mısır, Orta Afrika, kardeşler her zaman omuz omuza", "Her yer Mısır, her yer direniş", "Sınırlar yıkılsın, ümmet birleşsin" sloganları atan öğrenciler, zaman zaman tekbir getirdi.

Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyen öğrenciler, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce basın açıklaması yaptı.

Filistin, Doğu Türkistan, Orta Afrika, Mısır ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara değinilen açıklamada, "İslam dünyasındaki tüm derneklere, vakıflara ve hareketlere sesleniyoruz. Gelin dargınlığı, kırgınlığı bırakalım. Sadece kendi grubumuzu ve kendi cemaatimizi değil, tüm mümin kardeşlerimizi kucaklayalım" denildi.

Kardeşler Cemiyeti adına basın açıklamasını okuyan kuruluş temsilcisi Mücahit Cemaller, "Kardeşlik Yürüyüşü" adını verdikleri etkinliği her yıl 4 Mayıs'ta yinelemeyi planladıklarını açıkladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.