Lisanslı depoculuk çiftçiyi kurtaracak

Lisanslı depoculuk çiftçiyi kurtaracak

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve desteklenmeye değer bulunan Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti Projesi'nin sonuçları düzenlenen toplantı ile duyuruldu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, "Lisanslı depoculuk sistemiyle üreticilerimiz, mahsullerini depolayabilecekleri sağlıklı, güvenli ve sigortalı depo imkanı elde edebilecek" dedi.
 
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenmeye değer bulunan 'Aydın ili Stratejik Tarım ürünlerinde Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti Projesinin Sonuç Paylaşım Toplantısı' yapıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından yürütülen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve desteklenmeye değer bulunan Aydın ili Stratejik Tarım ürünlerinde Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti Projesinin Sonuç Paylaşım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal ve ilçe müdürleri, TKDK il Koordinatörü Erhan Çiftçi, tarım sektörü temsilcileri ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Çimen Mutlu, lisanslı depoculuk sisteminin tarım ürünlerinin geleceğini etkileyen önemli bir yapılanma olduğunu ifade etti. Lisanslı depoculuk sisteminin geleceği olan bir sistem olduğunun altını çizen Mutlu, 'Lisanslı depoculuk sistemi depolanabilir ürünlerin standartlarına ayrılarak en uygun koşullarda muhafazasına ve ürünlerin gerçek değerinden pazarlanabilmesine olanak sağlamaktadır.' dedi.

LİSANSLI DEPO KALİTEYİ KORUYOR

Aydın'da üretilen ürünlerin çok büyük bir kısmının uzun süre depolanabildiğini kaydeden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, 'Gelecek dönemde bu avantajımızı dünya pazarlarında rekabet gücümüzü artıracak biçimde kullanmak için bugünden planlarımızı yapmak zorundayız. Ancak uygun olmayan depolama koşulları ürünlerde kalite kayıplarına ve saklama sürelerinin kısalmasına, ürünlerin satışı ve ihracatında sorunlar yaşanmasına neden olmaktadır. Bu da hem Aydın hem de ülke ekonomisi açısından büyük bir kayıptır.' diye konuştu.

ÜRÜNLER SİGORTALI OLACAK

Lisanslı depoculuk sistemini çok önemsediklerini ve üzerinde yoğun mesai harcadıklarını vurgulayan Köksal, 'Lisanslı depoculuk sistemiyle üreticilerimiz, mahsullerini depolayabilecekleri sağlıklı, güvenli ve sigortalı depo imkanı elde edebilecek. Fiyatların düşük olduğu dönemde ürünlerini elden çıkarmak yerine lisanslı depoda muhafaza ederek, ürün senetlerini teminat olarak gösterip uygun koşullarda kredi kullanabileceklerdir. Ülkemiz tarım sektörü için bu denli önemli olan lisanslı depoculuk sisteminin, ülkemizde ve dünyada tarımda önemli bir yere sahip olan ilimize tanıtılması ve kazandırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.