Lisans ve önlisansta kayıt bereketi

Lisans ve önlisansta kayıt bereketi

Üniversitelerde kayıt heyecanı dün başladı. Bir lisans ve ön lisans programına yerleşmeye hak kazanan 784 bin 950 aday 7 Ağustos Cuma akşamına kadar kayıt işlemlerini yaptırabilecek.

Öte yandan ÖSYM'nin bu yıl devlet üniversitelerinde uygulamaya açtığı e-kayıtlar da devam ediyor. E kayıtlarda son işlem günü ise 5 Ağustos Çarşamba.

4 soruda kayıt günleri

Kayıt için gerekli olan belgeler neler?

ÖSYS sonuç belgesi, mezun olunan okulun diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgâh, askerlik şubesinden alınacak belge, 12 fotoğraf, katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri.

Belgelerin fotokopisi olur mu?

Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmiyor.

e-kayıt nasıl yapılır?

Sadece devlet üniversiteleri için geçerli olan e- kayıt için e-devlet şifresi alınması gerekiyor. Bunun için bir PTT şubesine başvurulması yeterli. Şifre ile 'www. turkiye.gov.tr' adresinden e-devlete girerek, üniversiteye online kayıt yaptırılabilir. 'e-Hizmetler' bölümünde 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında açılacak 'Üniversite e-Kayıt' seçeneğini tıklanarak işlem yürütülebilir. Kayıt sırasında alacağı barkod numarası ile ders seçiminin yapılacağı eylül ayına kadar okula gitmeden bilgi almak mümkün olacak. İkinci öğretim, açık ve uzaktan öğretime kayıt olma söz konusu ise okula gidilmesi gerekiyor.

Kayıt sırasında nelere dikkat edilmeli?

Güvenli kullanım için web sitesinin adresi mutlaka yazılmalı. e-posta ile adaylara gelen, başka web sayfaları veya arama motorları üzerindeki bağlantılara tıklanmaması gerekiyor. Bağlantı öğrenciyi T.C. Kimlik Doğrulama Sistemi sayfasına yönlendirdiğinde adres satırında https:// giris.turkiye.gov.tr yazdığından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif olduğundan emin olunması gerekiyor. Kullanmak istenilen kimlik doğrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapılabilir. Kayıt belgesinin çıktısını almak için önce belgeyi bilgisayara indirip o dosyayı yazdırmak gerekiyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.