Limon fiyatları çorbanın tadını kaçırdı

Limon fiyatları çorbanın tadını kaçırdı

Son günlerde çeşitli nedenlerle yüksek fiyat artışı yaşayan limon, maliyetiyle alıcıların yüzünü ekşitiyor. Çorbayı 4 TL'den satan esnaf, tane limonun fiyatı 1 TL'ye yaklaşınca limonu kendi sıkmaya başladı.

Artan limon fiyatlarının ardından tanesi 1 TL'yi bulan limon el yakıyor. Hasat zamanı sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar devam eden turunçgiller familyasından olan limon ağaçları sonbaharda başlayıp ilkbahara kadar meyveler olgunlaştıkça hasat ediliyor. Havaların yağışlı gitmesi ve iddialara bazı tüccarların limonları değerlendiğinde satmak için tezgahlara çıkarmayarak saklaması fiyatların uçmasına neden oluyor.
Aydın'ın meşhur çorbacılarından Göksel Kopurlu, artan limon fiyatlarına tepki göstererek; "Çorbanın yanında ikram edilen bir adet limonun fiyatı 1 liraya yaklaştı. Müşterilerimize ortalama 4 liraya çorba veriyoruz, tanesi 1 liradan limon alıyoruz. Ekmek paramızı kazanmaya çalışırken zarar etmemek için limonları hiç israf etmeden kendimiz sıkarak şişelere koymaya başladık. Bu trajikomik bir durum. Buna bir çözüm yolu bulunmalı" diye konuştu. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.