Limon asidinden kök hücre!

Limon asidinden kök hücre!

Japon araştırmacılar farelerden alınan kan hücrelerinden limon asidi yardımıyla kök hücre ürettiklerini açıkladılar.

Araştırmacılar şimdi insan hücrelerinin de aside tepkisini ortaya çıkartmak istiyor ancak deneyler hakkında net bilgi vermekten kaçınıyor

Japonya'nın Kobe kentindeki RIKEN Araştırma Merkezi'nde çalışan gelişimsel biyoloji uzmanı Haruko Obokata deneylerinde genç farelerden aldığı kan hücrelerini kullandığını belirtiyor. Obokata, hücrelerin yüzmekte olduğu sıvının sertlik derecesini biraz limon asidi kullanarak 5.8'in altına düşürdüğünü belirtiyor. Obokata limon suyu ya da limonata kadar ekşi olmayan bu sıvıda bazı hücreler ölürken varlıklarını sürdürebilenler ise kök hücrelere dönüştüğünü kaydediyor.

ÇOK YÖNLÜ HÜCRELER

Obokata, insan hücrelerinin de aside tepkisini ortaya çıkartmak istiyor. Ancak bu deneylerin çok yeni olduğunu belirten Obokata, sonuçlar üzerine bilgi vermekten kaçınıyor. Bazı bilim insanları hücrelerin maruz kaldığı asit banyosunun hücrelere zarar verdiğini, hayatta kalabilmek için hücrelerin embriyonik kök hücresine dönüştüklerini idda ediyor. Kök hücreler deri, kas, karaciğer ve sinir hücreleri gibi her türlü vücut hücresine dönüşebiliyor. Normal olarak embriyonik kök hücrelerde bu çok yönlülük mevcut. Araştırmacılar laboratuvarlarda insanlardaki normal, erişkin hücrelerden de bu tür çok yönlü hücreler geliştirmeyi başardılar.

DW

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.