Lieberman'dan Aksa baskını yorumu: Düşüncesizlik

Lieberman'dan Aksa baskını yorumu: Düşüncesizlik

Son zamanlarda İsrail Başbakanı Netanyahu'nun politikalarına yönelik eleştirileriyle gündeme gelen İsrailli Bakanlardan Aksa baskınına yönelik eleştiriler geliyor.

 İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, İsrailli milletvekillerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini "düşüncesizlik" olarak nitelendirdi.
 
İsrail radyosuna konuşan Liberman, İsrailli milletvekillerinin son zamanlarda Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişlerine ilişkin, "Bu, düşüncesizliktir diyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Bunun ucuz, kolay ve maskaralıktan ibaret bir reklam uğruna yapılan çabalar olduğunu düşünüyorum" diyen Liberman, "İzin verin de şunun düşüncesizlik olduğunu ifade edelim. Gerginliğin tırmanmasıyla güvenlik sağlanmaz" dedi.
 
İsrail Meclisi (Knesset) Başkan Yardımcısı Moşe Feiglin'in de aralarında bulunduğu 89 kişilik Yahudi yerleşimci grubunun, 2 Kasım'da Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmesi gerginliğe yol açmıştı.
 
Dün yaklaşık 100 Yahudinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girişine izin verilmesinin ardından, Aksa ve çevresinde çıkan çatışmalarda 27 kişi yaralanmıştı. Olayda İsrail askerlerinin, 1967'den beri ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrab ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girdiği belirtilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.