Lice’de Kutlu Doğum etkinliği

Lice’de Kutlu Doğum etkinliği

Lice İlçe Müftülüğü, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu etkinlik düzenledi.

Lice İlçe Müftülüğü, 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku" konulu etkinlik düzenledi.
Lice Ayşe Toprak Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlik, Kali Mahallesi Camii Müezzini Ahmet Çakır'ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başaldı.

Açılış konuşmasını yapan Liğce İlçe Müftüsü Ramazan Ramazan Özgün Türkmen, İslamiyet'in baştan sona sevgi üzerine inşa edilmiş olduğunu belirtti.

Peygamber Efendimiz'in, puta tapan insanları Hz.Ömer’e, Hz.Ebu Bekir’e dönüştürdüğünü ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Bunun da tamamını hem Allah’ın yardımıyla hem de kendisinin bir fedakarlığı ve sevgi üzerine bina etmiş. İnsanlığın dünya ve ahirette kurtulmasının reçetesi, Hazreti Muhammed'in (SAV) bildirdiklerini tasdik etmek, O'na tabi olmak, emirlerine isyan etmemek. O'nu örnek almak, O'na karşı muhabbet beslemek, sünneti seniyyesine uymak. Diller O'nu anlatmaktan aciz, kalemler kifayetsizdir. Nice aşıklar, nice edipler, nice bağrı yanıklar O'nu terennüm etmişler ve kutlu doğumu ile teselli bulmuşlardır."

Kayapınar İlçe Müftüsü Mehmet Sırrı Şık da, bugün toplumda kavgaların hasetten, gıybetten, dedikodudan, insanlar arasında laf getirip götürmeden dolayı çıktığını söyledi.

Şık, yeryüzüne ve İslam ülkelerine bakıldığında büyük katliamlar, işkenceler ve sıkıntıların yaşandığını ve bu sorunların Hz. Muhammed'i layıkıyla anlayamamak, sürekli okunan Kur'an'ı Kerim'in vermek istediği mesajdan haberdar olmamaktan kaynaklandığını kaydetti.
Hz. Muhammed'in, toplumda yaşamanın kurallarını insanlığa gösterdiğini dile getiren Şık, şöyle dedi:
"Bu hayatta yaşarken dikkat edeceğimiz en önemli husus dilimizi korumak. Günlük ve sosyal hayatımızı yaşarken basit gördüğümüz o kadar büyük günahların içine düşebiliyoruz ki, onlar bizim hem manevi hem de toplumsal felaketimiz olabiliyor. Eğer bizim elimizden ve dilimizden etrafımızdaki insanlar zarar görüyorsa, orada biz Müslümanlığımızı sorgulayacağız. Bizim olduğumuz ortamda, yaşadığımız memlekette, yaşadığımız coğrafyada sıkıntılar baş göstermişse sorun bizdedir."
Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve etkinliğe katılanlara gül ve İslamiyetle ilgili kitapların dağıtılmasıyla devam eden etkinlik, Yusuf Didar İlahi gurubunun okuduğu ilahilerle son buldu.

Kutlu Doğum Haftası kutlama programına Lice İlçe Kaymakamı Osman Uğurlu, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.