Libya'nın kritik kenti Misrata

Libya'nın kritik kenti Misrata

Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi rejimine karşı başlatılan halk ayaklanmasının odağında yer alan Misrata kentinde, savaşın izleri yavaş yavaş siliniyor.

Samet Doğan'ın haberi:

Savaşın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen Trablus ve Bingazi'den sonra ülkenin üçüncü büyük kenti olduğu belirtilen Misrata'daki ev ve iş yerlerinde hala kurşun ve bomba izleri görülüyor. Ancak kent, şimdi adeta baştan başa yenileniyor.

Kaddafi'ye karşı 2011 yılında başlayan ayaklanmada adı sıkça duyulan kentte halk, bir yandan savaş psikolojisinden kurtulmaya çalışıyor, diğer yandan yıkılan ve hasar gören ev ve iş yerlerini yeniden inşa ediyor. 

Yol kenarlarında duran savaştan kalma hurda tanklar bugün bile savaşın ne denli şiddetli yaşandığını gözler önüne seriyor.

Misrata'da bulunan liman ve havaalanının kentte ticari hareketliğin yaşanmasında etkin rol oynadığı, ayrıca konutların hemen hepsinin hasarlı oluşu dolayısıyla inşaat sektöründe de canlılık yaşandığı belirtiliyor.

Devrimden sonra iç karışıklığın artarak devam ettiği Libya'nın başkenti Trablus'ta güvenlik sorunu yaşanırken, Misrata bugünlerde ülkenin en güvenli kenti olarak gösteriliyor.

Okulların da eğitime sistemli şekilde devam ettiği kentte güvenliği, hala devrimci güçler sağlıyor. Sokakların kontolünü sağlamak için de özel polis birimleri oluşturulmuş durumda.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.