Libya'da istifa

Libya'da istifa

Libya'da, Trablus Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Meclisi Başkanı Sadat Bedri, Libya Merkez Kalkan Kuvvetleri'nin, Yerel Meclis'le hiçbir koordinasyon olmaksızın kente girmesi nedeniyle istifa etti.

Libya'da, Trablus Büyükşehir Belediyesi ve Yerel Meclisi Başkanı Sadat Bedri, Libya Merkez Kalkan Kuvvetleri'nin, Yerel Meclis'le hiçbir koordinasyon olmaksızın kente girmesi nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Bedri, yaptığı basın açıklamasında, ordunun en güçlü ve en iyi donanıma sahip birliği olan ve ülkenin güneyinde görev yapan Libya Merkez Kalkan Kuvvetleri'nin Yerel Meclis'le koordinasyon olmaksızın kente girmesini eleştirdi.

Ülkenin acılı döneminde Trablus'ta Grad füzelerinin kullanıldığını ve bunun bir insanlık suçu olduğunu belirten Bedri, "Üzerlerine füze atılmasından sonra Trablus'ta yaşayanlara yönelik herhangi bir silahlı ihlale göz yumulması mümkün değildir" dedi.

Bedri, yaşanan gelişmelerin devrim olmadığını, böyle kabul edilemeyeceğini dile getirerek, hükümeti konuyu soruşturmaya davet etti.

Libya Merkez Kalkan Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı ve Milli Genel Kongre Başkanı Nuri Ebu Sehmeyn'in talebi üzerine Trablus'a güvenliğin sağlanması amacıyla gönderilmişti. Trablus'un güneyindeki bazı ticari mekanlara salı günü Grad füzesi atılmış, olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi yaralanmıştı.

Emekli Tuğgeneral Halife Hafter, geçen cuma günü Bingazi'deki devrimci birliklere "tekfircilik ve aşırılık" suçlamasında bulunarak, bu gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuştu. Hafter'in bu girişimi "darbe" olarak değerlendirilmişti. Bu girişimin ardından bazı üst düzey ordu ve emniyet mensupları ile eski Başbakan Ali Zeydan, Hafter liderliğindeki gruplara katıldığını açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.