Liberman İbrahim Cami'sinin avlusuna girdi

Liberman İbrahim Cami'sinin avlusuna girdi

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Müslümanlarla Yahudiler arasında ikiye ayrılan El-Halil'deki İbrahim Cami'sinin Yahudilere ait bölümündeki avluya girdiği bildirildi.

El-Halil Vakıflar Müdürü İsmail Halave, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Liberman'ın İbrahim Cami avlusunun İsrail'in kontrolündeki kısmına girdiğini ve içeride kaldığı yarım saat boyunca avlunun eski beldedeki Filistin pazarına açılan kapılarının kapatıldığını söyledi.

Halave, Liberman'ı İbrahim Cami'si avlusunda seçim propagandası yapmakla suçladı.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberinde ise cami avlusuna giren Liberman'ın "Evimiz İsrail Partisi, İsrail sağının ayrılmaz bir parçasıdır" yönündeki sözlerine yer verildi.

Habere göre Liberman, öncelikleri arasında Hamas'ın yok edilmesi ve Batı Şeria'yla ayrılma planının uygulanmamasının yer aldığını söyledi.

İbrahim Camisinde 1994 yılına kadar Yahudiler, belli saatlerde "Hazreti İbrahim’in mezarını" ziyaret ediyordu. Baruch Goldstien isimli aşırı sağcı Yahudinin 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi öldürmesi ve 125'ini yaralamasının ardından İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüştürmüştü.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.