LG'nin 'süper premiumu' G4 Pro

LG'nin 'süper premiumu' G4 Pro

LG'nin 'süper premium' yeni akıllısı G4 Pro'ya yönelik detaylar gelmeye başladı.

Apple ile Samsung'un üzerinde yarattığı baskı yetmezmiş gibi bir de Çinli üreticilerin daha iyisi daha ucuza stratejisiyle ortalığı iyice kızıştırdıkları akıllı telefon pazarında bu işten en büyük zararı HTC ile LG görüyor.

Tabii LG, HTC'den farklı olarak panel üretiminden, kimya tesislerine varana kadar on parmağında on marifet bir dev olduğundan işleri görece rahat olsa da en nihayetinde mali raporlarda elmalarla armutla farklı sepetlerde değerlendirildiğinden yatırımcıları akıllı telefon pazarında büyüme talep ediyor.

Rakiplerine kıyasla görece düşük malzeme kalitesine karşın mükemmel bir fiyat/performans oranı sunan G2 ile birlikte küresel çapta büyük başarı yakalayan LG'nin bu modelin halefleri olan G3 (2014) ve G4 (2015) ile birlikte istikrarını koruyamamasının firma adına sıkıntı yaratmaya başladığı biliniyor.
 
LG için yukarıda 10 parmağında 10 marifet dedik ya biraz örneklendirelim: Mesela LG'nin kimya sektöründe faaliyet gösteren yan kollarından LG Chem'in (ki G.Kore'nin en büyük kimya firması) geliştirdiği yeni altıgen batarya ile %25 oranında kapasite artışı gerçekleştirmeyi başardığını biliyor muydunuz? Ya da iPhone'ların ekranının LG tarafından üretildiğini?

İşte LG de bu bağlamda aynı HTC'nin 'kahramanı' Aero gibi yeni ve yenilikçi bir modelin üzerinde çalışıyor...

LG G4 Pro ismi altında gelmesi gelen telefonuna yönelik baktığımızda 5.8 ya da 6-inç'lik (2560x1440) IPS ekran, Snapdragon 820 yongaseti, 4GB RAM, 20 küsur MP arka kamera ve komple metal tasarım gibi detaylarla karşılaşıyoruz. Bu yıl içerisinde satışa sunulacağı belirtilen model iddia edildiği gibi Snapgragon 820 ile gelecek olursak muhtemelen son çeyrekte çıkar karşımıza. Hatta kuvvetle muhtemel satışların patlaması için Kara Cuma çıkışı yapabilir LG.

Velhasıl LG Başkanı Cho Jun-ho konuya ilişkin açıklamasında 'süper premium' bir telefon olacağından bahsediyor ki bunun tek anlamı malzeme kalitesinin üst kaliteye çekileceği. Ki yukarıda da belirttiğimiz gibi LG'nin ihtiyacı olan şey de tam olarak bu. Ne de olsa LG G3 olsun G4 olsun ekranından, kamerasına kadar mükemmel bir kaliteye sahip olsa da malzeme kalitesinde aksıyorlardı.

Özetle eğer halihazırda bir üst seviye model beklentiniz var ise birazcık sabretmekte fayda var. Malum önümüz oldukça kalabalık, Note 5'inden tutun S6 Edge+'a ve tabii yeni iPhone'lara kadar bir sürü bomba patlayacak sırayla.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.