LG Kendinden Çok Apple'a Çalışıyor!

LG Kendinden Çok Apple'a Çalışıyor!

Apple, iPhone başta olmak üzere ürünlerinin donanımlarını iş ortaklarına yaptırıyor. Ekran tarafında ise bu ortaklardan birisi LG! Ancak LG, kendinden çok Apple için üretiyor!

Apple; iPhone, iPad, iPod ve Mac ürünlerinin panellerini önde gelen çeşitli ekran üretici firmalar ile anlaşmaları doğrultusunda temin sağlıyor. Üstelik iPhone tarafındaki öncü ekran sağlayıcı firmalardan olan LG, iPhone için kendi akıllı cihazlarından daha fazla ekran üretimi yapıyor!

Apple'ın öncü ortakları arasında LG var!
iPhone, bilindiği gibi dünya genelinde yüksek satış miktarları yakalayabilen bir cihaz. Durumun böyle olması, yoğun taleplerin karşılanması için Apple’ı birçok ortak firma arayışına itiyor. Ekran tarafında da LG, Sharp ve DJI öne çıkan ortaklardan.

LG, G serisi üst düzey akıllı cihazları ile Android dünyası kapsamında aslında Apple’ın iPhone modellerine rakip konumda. Ancak kurumsal alanda da LG, Apple’ın büyük ortaklarından. Son gelen raporlara göre ise LG, 2015 ilk çeyreği itibariyle Apple’ın iPhone modellerinin %35’lik bir kısmının ekranını üreten firmalardan olmuş. Bu yüzde ise yaklaşık 25 milyon adet iPhone modeline tekabül ediyor.

news_inside-lg-display-iphone.jpg

LG, kendisinden çok Apple'a ekran üretimi yapıyor!
Yapılan istatistiki karşılaştırmalar sonucu ise şaşırtıcı. Zira LG, ilk çeyrek kapsamında iPhone’un ekranlarının üretimini üstlendiği %35’lik kısım ile kendi cihazları için ürettiği ekran miktarından daha fazlasını üretmiş oluyor. Yani LG, aslında iPhone satışlarının artış göstermesinden çokta üzülmüyor olsa gerek…

Görülebileceği üzere her ne kadar mobil pazarda birbirlerine büyük rakip olsalar da, Apple, LG ve Samsung gibi büyük üretici firmalar aslında sıkı birer iş ortaklarılar. Karşılıklı çıkar sağladıkları sürece de öyle olmaya devam edecekler gibi görünüyor.

 

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.