Leylekten vefa dersi: Felçli eşini 16 yıldır yanlız bırakmıyor

Leylekten vefa dersi: Felçli eşini 16 yıldır yanlız bırakmıyor

Her kış diğer leyleklerle birlikte Güney Afrika’ya göç eden erkek leylek, mutlaka eşinin yanına dönüyor

Hırvatistan’da erkek leylek, felç kalan eşini 16 yıldır yalnız bırakmıyor. Her kış diğer leyleklerle birlikte Güney Afrika’ya göç eden erkek leylek, mutlaka eşinin yanına dönüyor.

Hırvatistan'da eşine az rastlanır bir aşk hikâyesi yaşanıyor. İki leylek 16 yıldır yaşadıkları birliktelikle hayrete düşürüyor. "Malena" isimli dişi leylek bir avcının kendisini vurması sonrası felç kaldı. Uçma kabiliyetini kaybeden leylek, yaralandıktan sonra Stjepan Vokic isimli Hırvat tarafından himaye altına alındı. Ancak "Klepetan" isimli leylek, eşini asla yalnız bırakmıyor.

"Klepetan" her yıl diğer leyleklerle birlikte güneye göç ediyor. Güney Afrika'ya her yıl yanında eşi olmaksızın göç eden "Klepetan" her ilkbaharın başı Hırvatistan'a eşinin yanına dönüyor. 

Leylek, aşkına kavuşmak için her yıl 14 bin km kat etmekten asla vazgeçmiyor. Birbirine sadakatle bağlanan çiftin yavruları da oluyor. Vokic de bu ailenin mutluluklarının devam etmesi için leyleklere kol kanat germeye devam ediyor. Malena ile Klepetan'ın hikâyesi aşkın engel tanımadığı, tüm engelleri sınırları ve mesafeleri kat edecek güçte olduğunu herkese kanıtlıyor. İki leyleğin hikâyesi Fransız basınında olduğu kadar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.