Leylekler için elektrik direkleri yer altına alınacak

Leylekler için elektrik direkleri yer altına alınacak

Avrupa Leylek Köyleri Ağı içerisinde yer alan Bursa Eskikaraağaç köyünde, baharın müjdecileri olan leyleklerin akıma kapılarak ölmemeleri için elektrik direkleri yer altına alınacak.

Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü ilan edilen Eskikaraağaç köyü, baharın müjdecileri olan leylekleri ağırlıyor. Bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Uluslararası Leylek Şenliği öncesi, hazırlıklar başladı. Kuluçkada olan leylekler yeni dünyaya gelecek yavrularını, bu eşsiz ana tanıklık eden köy halkı ise şenlikleri bekliyor. Bu arada köy sakinleri, doğumdan sonra uçmaya çalışan yavru leyleklerin akıma kapılarak ölmelerine yol açan elektrik kablolarının yer altına alınmasını istedi. Köy içindeki birçok kablonun kapalı olduğu ama özellikle yerleşim alanı dışındaki direklerde elektrik kablolarının açık olduğu belirtilirken, yüksek gerilim hatlarının da geçtiği köyde yetkililer vatandaşların talebi doğrultusunda çalışma başlattı.

Köy sakinlerinden 54 yaşındaki Kadir Bulut, her yıl köylerinde uluslararası düzeyde şenlikler düzenlendiğini ifade ederek, 'Bu yıl şenliklerin 10.'su düzenlenecek. Köyümüzde uluslararası şenliklerimiz oluyor. Her sene bir ülkede dünya şenliği oluyor. Türkiye'den de tek bu köy bu şenliklere katılıyor. Tabii biz de leyleklerimize sahip çıkıyoruz. Leylekler şu an kuluçkada. Yavrular çıkıp uçmaya başladığı zaman açık elektrik tellerini göremiyor, çok ölümler oluyor. Bu da bizi çok üzüyor. Onun için muhtarımız Vali Bey'den bunu istedi. İnşallah olur. Kabloların yer altına alınması çok önemli. Türkiye'nin her bir tarafından leylekleri görmeye gelen misafirlerimiz oluyor hiçbir zararları yok. Onlar bizim misafirlerimiz' dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.