Latin Amerikalılara 'Namaz kılın, Kur'an okuyun çağrısı'

Latin Amerikalılara 'Namaz kılın, Kur'an okuyun çağrısı'

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen toplantıda önemli kararlar alındı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-30. Latin Amerika ve Karayipler Müslüman Konseyi toplantısı, Latin Amerika ve Karayipler'deki İslam Çağrı Merkezi tarafından, Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde Suudi İslam İşleri Bakanlığı'na bağlı Çağrı ve Rehberlik grubu ile işbirliği içinde düzenlendi.

Toplantı bünyesinde düzenlenen konferansta Güney Amerika'da Müslümanların geleceği, eğitimi ve refahı adına önemli kararlar alındı. Görsel ve işitsel başta olmak üzere medyanın tüm imkanları ile Güney Amerika Müslümanlarını İslamiyet konusunda daha çok eğitme ve bilgilendirme kararı alan konsey, bunun için bir de Güney Amerika İslam Medyası'nın kurulması için harekete geçti.

Katılımcılar ayrıca, Müslüman aile değerini ve toplumdaki önemini vurguladılar ve Kur'ân'ın gençlere öğretilmesine dikkat etmek için okullar ve kreşler kurmak için bir öneride bulundular. Ayrıca konsey katılımcıları, Güney Amerika'da Müslüman kültürünün korunması için İslami Yüksekokul kurulması için de karar aldılar.

Arabnews'in haberine göre konsey toplantılarının nihai tebliği şu şekilde oldu; Latin Amerika'daki Müslüman azınlıklara, ibadetleri, ahlaki değerleri ve ülkelerindeki meşru yasal yollarla İslami kimliği korumak ve dinsel hakları ihlal eden veya İslam ile olan çatışmaları ihlal eden herhangi bir mevzuatta değişiklik yapılmasını teşvik etmek için çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, caminin İslam'da önemi ve saygınlığı ve İslami kimliğin korunmasında rolü üzerinde duruldu. Latin Amerika'daki Müslüman topluluklara camilere dikkat etmeleri ve onlara namaz kılmaları için çağrıda bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum