Laptop'un ön kamerasından bizi izleyebilirler mi? Facebook'un kurucusunun yaptığı akılları karıştırdı!

Laptop'un ön kamerasından bizi izleyebilirler mi? Facebook'un kurucusunun yaptığı akılları karıştırdı!

Laptop yani diz üstü bilgisayar kullananların en çok merak ettiği konulardan biri, bilgisayarın ekranının üstünde bulunan kameralardan, hacker veya kötü niyetli kişilerin bizi izleyip izleyemeyeceği... Zuckerberg istemeden de olsa bu sorulara yanıt verdi!

Modern çağın en büyük problemlerinden biri olan hackerlar pek çoğumuzun internet gizliliğini tehdit ediyor. Sadece bizim değil, büyük şirketlerin, devletlerin ve kurumların bilgisayarlarına bile sızmayı başarabilen Hackerlar için elbette biz biraz "küçük" hedefiz.

Fakat pek çok bilgisayar kullanıcısı haklı olarak Hacker korkusu yaşıyor. Bu korkuyu en çok yaşayanlar ise Laptop adı verilen diz üstü bilgisayar kullanıcıları. Hemen her laptop'un bir ön kamerası mevcut. Masüstü bilgisayarlarda sonradan alıp takılabilen ve webcam adı verilen bu kameralar pek çok kişinin korkusu.

Nedeni ise şimdiye kadar şehir efsanesi sayılan, ön kameralardan bizi izleme ihtimalleri. Pek çok kişi bunu dalga geçilecek birşey olarak görüyor. Ön kamera'nın kolayca izlenemeyeceğini söyleyen kişilere rağmen ön kamerası ile ilgili korku yaşayan, özel hayatının izlendiğini düşünen pek çok kişi mevcut.

İşte bu korkuları gerçek kılan bir olay gerçekleşti. Facebook sitesinin kurucusu ve milyarder Mark Zuckerberg'in çekildiği bir fotoğrafta ön kamerasını bantla kapattığı görüldü.

https-_blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_123376_zucksecurity2.jpg

Sadece ön kamerasını değil, bilgisayarının mikrofon bölümünü de kapattığı görülen Zuckerberg aslında korkuları istemeden de gerçek kıldı. Birileri gerçekten bizim ön kameramızdan bizi izleyebilir veya mikrofon bölümümüzden bizi dinleyebilir.

Pek tabi ki Mark Zuckerberg gibi adı teknoloji ile anılan bir isim hackerlar için bizden çok çok daha fazla hedeftedir. Lakin kötü niyetli kişilere karşı Zuckerberg'in tek korunma yönteminin bu olması da düşündürmüyor değil.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.