Lapseki'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Lapseki'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından belediye sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlik saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra merkez Hacı İsmail Efendi Camisi İmamı hafız Mustafa Sözen tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Müftü Remzi Karadoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Hz. Muhammet'in (S.A.V) doğumunun 1444'üncü yılında olunduğunu söyledi.

Hz. Muhammet'in 20 Nisan 571 tarihinde dünyaya geldiğini ifade eden Karadoğan, "1444 yıl sonra peygamber efendimiz doğduğu gece yani 20 Nisan aynı zamanda 3 ayarın başlangıcı olan Regaip gününün ilk günü. Bu hususa dikkate çekerek peygamber efendimizi anlatmak, anlamak, onu sevdirmek zaten onun sevgisi gönüllerde var bu sevgiyi biraz daha ateşlemek bu vesileyle Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bizde ilçe müftülüğü olarak bu gün ilçemizde bir program düzenledik” dedi.

Daha sonra Tekirdağ il Müftüsü Mahmut Gürlen ''Hazreti peygamber ve birlikte yaşamak ahlakı'' konulu konferans sunumu yaptı.

Konferansa, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Duran, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, şube müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.