Lamine parke mi, laminat parke mi?

Lamine parke mi, laminat parke mi?

Sağlığına dikkat edenler lamine parkeyi tercih ediyor

İnşaat sektörü ile birlikte mimari ve ona bağlı sektörler de büyük gelişim içinde. Evlerimizin olmazsa olmazları arasında olan parke, binlerce çeşit ürünleriyle müşterilerinin hizmetinde.

Ciddi miktarların harcandığı inşaat sektöründe yan malzemelerin kalitesi ve insan sağlığına uygunluğu da önem kazanıyor. 

Günümüzde en çok laminat parke satılıyor. Bunun nedeni de ucuz olması. Müteahhitler daha ucuz olduğu için bunu tercih ediyor. Ancak sağlığına dikkat edenler lamine parkeyi tercih ediyor.

Burak Parke Genel Müdürü Murat Kurtulmuş, lamine parkeyi tavsiye ediyor. Yüzde 100 doğal olan lamine parkenin laminat parkeye oranla maliyetinin daha yüksek olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ancak dayanıklılık süresi ve insan sağlığına olumlu etkileri nedeniyle daha karlı olduğuna dikkat çekiyor.

Kurtulmuş, www.burakparke.net adresinde daha detaylı bilgi alınacağını belirterek kısaca şunları söyledi:

"Lamine Parke doğaldır. 3 tabaka tamamen doğal ahşap malzeme ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle oluşturulur. Üst tabaka, parkeye adını veren ağaçtan meşe, akçaağaç, merbau vb. gibi malzemelerden 3,5 mm kalınlığındaki tabakadır. Alt ve orta tabaka ise ağaç malzemedir. Montaj süresi kolay ve kısadır. Parkelerin kabarması söz konusu değildir. Aşırı su veya nem alması halinde dahi kabarma söz konusu olmaz. Yüzey kalitesi kusursuzdur. Renk değişimi yapmaz. Tamiratı kolaydır."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.