Lahikalar mükemmel şahs-ı mâneviyi de inşa ediyor

Lahikalar mükemmel şahs-ı mâneviyi de inşa ediyor

Dursun Sivri'nin "Marifetullah’a ulaşmada akıl ve kalbin imtizacı yolu" tebliği yayınlandı

17-19 Nisan tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleştirilen Kastamonu Lahikası Sempozyumunda "Marifetullah’a ulaşmada akıl ve kalbin imtizacı yolu" konusunu sunan Dursun Sivri'nin tebliği Risale Akademi'nin resmi sitesitesinde yayınlandı.

Dursun Sivri'nin tebliğinin bir kısmı şöyle:

Risale-i Nur Kur’an-ı Kerim’in ahir zaman olarak yaşadığımız günümüzün suallerine cevap teşkil eden mânevi bir mucizesi olan tefsiridir. Lahikalar ise Risale-i Nur hizmetlerinin pratikleri ihtiva eden rehberi, iletişim vasıtasıdır.

dursun-sivri.jpgRisale-i nur sadece fikir ve düşünce külliyatı değildir. Kur’an’ın tarifinde yer alan çok maksadı ihtiva eden hususiyeti aynen risale-i nura izdüşüm olarak yansımakta olduğu görülür.

“Kur’an …..hem bir kitâb-ı şeriat, hem bir kitâb-ı duâ, hem bir kitâb-ı hikmet, hem bir kitâb-ı ubûdiyet, hem bir kitâb-ı emir ve dâvet, hem bir kitâb-ı zikir, hem bir kitâb-ı fikir, hem bütün insanın bütün hâcât-ı mâneviyesine mercî olacak çok kitapları tazammun eden tek, câmi’ bir kitâb-ı mukaddestir” 

Çok büyük bir tahribatı tamir etme vazifesi gören bütün ilimlerin hülasası olduğu gibi pozitif bilimin “mânây-ı ismiyle” baktığı eşya ve kâinata anlamlı bir bakış “mânay-ı harfi” pencerisinden de bakılmasını temin etmiştir.

Hayatın her safhasına ders olduğu gibi insanın mahiyetinde yer alan zihin, akıl ruh, kalp, duyular, duygular ve bütün latifelerine gıda olabilen reçeteler sunmaktadır.

İnsanlığın yaşadığı problemler ve aradığı formül, reçete, çare her ne lazımsa teklif sunmakla kalmıyor uygulamalı örnekleriyle rol modellere ortaya koymaktır.

İmanın hayata hayat oluşunda sahabe mesleği model alınmış ve sürecin çıktısı insanlarla aynı modeli ortaya çıkarmıştır.

İşte Lahikalar Risale-i nur’un hedeflediği imanın hayat hayat nasıl olabileceğinin kapsamlı ve tafsilatlı tarifleridir. Sadece fertlerin hayatını inşa etmiyor, mükemmel şahs-ı mânevi inşa ediyor.

Bu sunumda ferdi inşa sürecini aklı ve kalp imtizacının nasıl gereçekleştiği hususu gibi spesifik bir konuyu paylaşmak istiyorum.

Makalenin tamamına ulaşmak için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum