KYK yurtlarında kalan öğrenciler şehitler anısına kan bağışı yaptı

KYK yurtlarında kalan öğrenciler şehitler anısına kan bağışı yaptı

KYK Ankara İl Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen "Şehitlerimiz Anısına 1915 Fidan 1915 Ünite Kan" kampanyası kapsamında kurum yurtlarında kalan öğrenciler kan bağışında bulundu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara İl Müdürlüğünce bu yıl ikincisi düzenlenen "Şehitlerimiz Anısına 1915 Fidan 1915 Ünite Kan" kampanyası kapsamında, kurum yurtlarında kalan öğrenciler kan bağışında bulundu.

KYK Ankara İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, Türk Kızılayı iş birliği ile Hüseyin Gazi Yurt Müdürlüğü'nde başlatılan kan bağışı kampanyasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtlarda kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi, akademik, sosyal, kültürel, milli ve manevi yönden gelişimlerini sağlayabilmesi amacıyla birçok faaliyet yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda gençlerle şehitlik ve şehit ailesi ziyaretleri, şehit aileleri ile kahvaltı programları, zor şartlar altında görev yapan asker ve polislere bere örüp, mektup gönderilmesi gibi çalışmalar yaptıklarını belirten Türkoğlu, "Bugün de burada Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğü olarak, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin aziz hatırasını öğrencilerimizde canlı tutmak ve vefa bilincini geliştirmek amacıyla tüm yurtlarımızda, '1915 Fidan 1915 Ünite Kan' sloganı ile geçen yıl başlattığımız kan bağışı kampanyamızın bu yılki açılışını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kan bağışını gençlerde alışkanlık haline getirmek için Hüseyin Gazi Öğrenci Yurdunda başlatılan kampanyayı Ankara'daki diğer 30 yurtta da yapacaklarını vurgulayan Türkoğlu, "Aziz şehitlerimizin anısına başlattığımız fidan dikme ve kan bağışı kampanyası ile bundan 102 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanın kahramanlarını, Doğu'da Güneydoğu'da hain teröristlere karşı canı pahasına vatanı koruyan kahraman askerlerimizi, polisimizi ve 15 Temmuz’da gözünü kırpmadan sokağa dökülerek vatanı savunan yiğitlerimizin anısını gençlerimizle birlikte yad ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, kan bağışı kampanyalarının Türkiye'deki tüm devlet kurumlarında yaygınlaşması temennisinde bulundu.

KYK'da kalan öğrenciler 11 ayda yaklaşık 17 bin 300 ünite kan bağışladı

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can da güvenli kan temini konusunda yaptıkları çalışmalara değinerek, "Türkiye'de hastanelerin 1 yıllık kan ihtiyacı 3 milyon üniteye yakın durumda. Biz Türk Kızılayı olarak, 2017 yılı itibarıyla yüzde 90'ları yakaladık. 2 milyon 500 bin üniteyi yakalamış durumdayız." dedi.

KYK Genel Müdürü ve Ankara İl Müdürüne kampanya için teşekkür eden Can, KYK'nın kan bağışı kampanyalarıyla 2016'daki rekorunu, 2017'nin 11 ayında topladığı kan miktarıyla geçtiğini söyledi. Can, "KYK'lardaki öğrencilerimiz, 2016'da 11 bin 37 ünite kan vermişti. Bu yıl 11 ayda vermiş oldukları kan miktarı yaklaşık 17 bin 300 ünite." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.