KYK öğrencileri şehit ailelerini ve şehitliği ziyaret etti

KYK öğrencileri şehit ailelerini ve şehitliği ziyaret etti

Kastamonu'da düzenlenen "Edebiyat Kampı"na katılan 150 öğrenci, şehit ailelerini ve şehitliği ziyaret etti.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Tematik Kış Kampları" programı kapsamında Kastamonu'da düzenlenen "Edebiyat kampı"na katılan 7 ilden 150 öğrenci şehitliği ziyaret etti.

Adıyaman, Afyonkarahisar, Burdur, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Sakarya'dan 150 öğrenci, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Berat Satıoğlu ve dernek üyeleriyle şehit Burak Kapucuoğlu'nun ailesini ziyaret etti. Öğrenciler tarafından şehit babası Metin ve annesi Sevil Kapucuoğlu'na Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim edildi.

Şehit aileleriyle Kastamonu Şehitliğine giden öğrenciler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

KYK Kastamonu İl Müdürü Reşat Asrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 ilde Tematik Kış Kampı yapıldığını, Kastamonu'daki kampın temasının "edebiyat" olduğunu söyledi.

Asrak, kampın yarın sona ereceğini belirterek "Türkiye'nin farklı kentlerinden 150 öğrenci ilimize geldi. Çok sayıda uzman ve akademisyenin katılımı ile öğrencilere, Türk ve dünya edebiyatından öykü, hikaye örnekleri, divan edebiyatı, mesnevi ve peygamber sevgisi gibi konularda dersler veriliyor. Bunun yanında öğrencilerin ziyaret ettikleri kenti tanımaları için geziler düzenledik." dedi.

Öğrencilerin manevi değerleri öğrenerek yetişmelerini istediklerini aktaran Asrak, "Bu vatan için gözünü kırpmadan kara toprağa giren şehitlerimizi kabirleri başında ziyaret ettik. Onların ailelerini ziyaret ettik. Öğrencilerimiz açısından önemli bir deneyim diye düşünüyorum." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.