KYK Kredi ve Burs başvuruları son tarih ne zaman? Başvurular nasıl yapılıyor?

KYK Kredi ve Burs başvuruları son tarih ne zaman? Başvurular nasıl yapılıyor?

03 Ekim 2016 tarihi itibari ile başlayan KYK Burs ve Kredi başvurularında sona doğru geliniyor. 8 gündür devam eden KYK Kredi ve Burs başvurularının 2016 için son tarihi ne zaman? Başvuru nasıl yapılır? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Haberimizde...

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin veya henüz öğrenim hayatında KYK Bursu veya Kredisi almamış Üniversite öğrencilerinin başvurabildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs veya öğrenim kredisi başvuruları 03 Ekim 2016 tarihinde başladı ve devam ediyor.

Burs ve Kredi Başvurularının son tarihi ile, başvurunun nasıl yapılacağı ve burs-kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı tüm detayları ile haberimizin içeriğinde.

2016 KYK Kredi ve Burs Başvurusu ne zaman bitecek?

2016 yılında Kredi veya burs hizmetinden yararlanmak isteyen Üniversite öğrencileri için burs ve kredi başvurularının son tarihi 12 Ekim 2016 Çarşamba, yani yarın.

KYK Kredi ve Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

2016 KYK Kredi ve Burs Başvuruları'nın tamamı e-devlet üzerinden yapılıyor. Henüz bir e-devlet şifresi sahibi değilseniz, en yakın ptt şubesine giderek size özel e-devlet şifrenizi aldıktan sonra, e-devlet sitesi üzerinden t.c. kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme girip, menüden burs ve kredi başvurusu seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

KYK'nın sitesi üzerinden burs başvurusu yapmaya gittiğinizde de sizi e-devlet sitesine yönlendirecektir.

https://kredibursbasvuru.gsb.gov.tr/web/2016_KRD_BSV/basvuruGirisAnaSayfa.do sitesine girdiğinizde, en altta bulunan başvuru ve güncelleme kısmını seçmeniz ile doğrudan e-devlet sitesine yönlendireceksiniz.

Başvuruların alınmasının ardından, başvuru sonuçları beklenmeye başlanacak. Burs veya Kredi almaya hak kazandıysanız, gereken yerlere gereken belgeleri teslim etmeniz gerekecektir. O süreci de Risale Haber olarak sizlere aktaracağız.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Burs veya Kredi başvurusu yapan öğrenciler, başvuru işlemlerinin bitişinin ardından başvuru sonuçlarını beklemeye başlayacak. Burs başvurusu reddedilenler doğrudan Öğrenim Kredisi almaya hak kazanacak. Eğer bilgileriniz güncel değilse veya daha önce KYK Burs-Kredilerinden yararlanmışsanız Öğrenim Kredisi de alamayacaksınız.

Son başvuru tarihi olan 12 Ekim 2016 ertesinde sonuçların kısa süre içerisinde açıklanması ve belgeli başvuru sürecine geçilmesi bekleniyor. Özellikle bu sene Üniversite 1.sınıf öğrencileri için burs-kredi'lerin verilmesinin çok gecikmeyeceğinin açıklanmasının süreci biraz daha hızlandırması bekleniyor.

RisaleHaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.