KYK Burs ve Kredileri ne zaman verilecek? (2016)

KYK Burs ve Kredileri ne zaman verilecek? (2016)

2016 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi imkanlarına yararlanmak isteyenler için sonuçlar dün yani 17 Kasım 2016 itibari ile açıklandı. KYK sonucunu öğrenen öğrenciler, şimdi de ilk burs veya kredi ücreti ne zaman yatacak? merak ediyor...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu, her sene sağladığı Burs ve Kredi imkanı ile, Üniversite eğitimi alan milyonlarca öğrencinin bu süreci rahat geçirmesini sağlıyor. Özellikle ailesinden uzakta, şehir dışında okuyanlar ile maddi durumu yetersiz öğrencilerin yoğunlukla başvurduğu KYK Burs ve Kredileri, 2016 yılında da yoğun bir başvuru süreci geçirdi.

Meraklı bekleyiş ise dün yani 17 Kasım 2016 tarihinde sona erdi. Öğrenciler kendilerine Burs veya Kredi imkanlarından hangisinin çıktığını dün itibari ile öğrenebiliyor. Burs çıkan öğrenciler 4 yıl boyunca KYK'dan karşılıksız para alacakken, Kredi çıkanlar Üniversite öğrenimi sona erdikten sonra aldıkları paraları geri ödemek zorunda.

Üniversite'ye yeni başlayan veya bu imkanlardan daha önce yararlanmamış Üniversite Öğrencileri şimdi de KYK Burs ve Kredilerini ne zaman alabileceklerini merak ediyor.

KYK Burs ve Kredi'leri ne zaman yatacak?

Her yıl, KYK'nın Burs ve Kredi Sonuçlarının açıklanmasının ardından bireysel başvuru yapılır ve bir sonraki Ocak Ayı'nda ilk Burs ve Krediler yatar.

Fakat bu sene KYK'nın yetkili ağızlarından gelen bilgilere göre, sonuçların açıklanmasının ardından en kısa sürede ilk burs ve krediler verilmeye çalışılacak. Konuyla ilgili aylar öncesinden açıklama yapan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Fakat sürece baktığımızda bunun pek mümkün olamayacağını görüyoruz. Aralık Ayı'na yaklaştığımız şu günlerde, başvuru ve öğrencilerin paralarını çekeceği Kartların alınması derken, sürecin yine Ocak 2017'ye sarkması daha mümkün gözüküyor.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.