KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekleyiş Sürüyor...

KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekleyiş Sürüyor...

2016-2017 Öğretim Yılında Üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerinde okuyan milyonlarca kişi KYK'nın Burs ve Kredi imkanlarına başvurdu. KYK'nın sonuçları hala açıklamamış olması ise tepki çekiyor. Sürecin sonu giderek yaklaşıyor.

2016-2016 Öğretim Yılı'nda Üniversitelerin Lisans veya Önlisans bölümlerine yeni başlamış öğrenciler ile, bu bölümlerde okuduğu halde KYK'nın Burs ve Kredi imkanlarına hiç başvurmamış öğrencilerin başvurabildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi Başvurusu sonuçları hala merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan konu ile ilgili hala resmi bir açıklama da gelmiş değil.

Sonuçların açıklanmasının bir hayli gecikmesi ile öğrenciler; KYK Burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Sonuçları açıklandı mı? KYK Burs ve Kredi Sonuçları açıklanma tarihi... gibi soruları sıkça sormaya başladılar.

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları'nın ne zaman açıklanacağı henüz resmi bir açıklama gelmediği için belli değil. Fakat pek çok otoriteye göre sonuçlar Kasım Ayı'nın 20'sinden sonra her an açıklanabilir. Sürecin Aralık Ayı'na kalmaması bekleniyor, çünkü Ocak 2017'de yatacak ilk Burs ve Krediler öncesi bireysel başvurular ve kart çıkarma süreci için de zamana ihtiyaç var.

KYK Burs ve Kredi Sonucu nasıl öğrenilir?

2016 KYK Burs ve Kredi sonuçlarını öğrenmek için iki yol vardır. Eğer PTT şubelerinden bir e-devlet şifresi edinmiş iseniz, KYK Burs sonuçlarını e-devlet hesabınızdan öğrenebilirsiniz.

Eğer e-devlet şifreniz yoksa, KYK'nın Resmi İnternet Sitesi olan kyk.gsb.gov.tr'den T.C. Kimlik Numarası ve Kimlik Bilgileriniz ile öğrenebilirsiniz.

KYK Burs ve Kedi Ücretleri 2017'de ne kadar olacak?

Her sene düzenli olarak artan KYK Burs ve Kredileri 2017'de de artacak. Bu kapsamda KYK'nın Burs ve Kredileri Ocak 2017'den itibaren 400 TL olacak.

Normalde her yıl 40 TL olan artış, bu sene 80 TL oldu.

Öğrenciler kendilerine Burs ve Kredi çıkması halinde bu paraları T.C. Ziraat Bankası'ndan alacak. Halihazırda bu paraları alan öğrencilerin bankaları da yine Ziraat Bankası olacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.