KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan net tarih verdi!

KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Bakan net tarih verdi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi imkanına başvuran milyonlarca Üniversite öğrencisi açıklama bekliyor. Kredi ve Burs sonuçlarını merak eden Lisans ve Önlisans öğrencilerinin merakını Akif Çağatay Kılıç dindirdi ve net tarih verdi.

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? bu soru uzunca süredir öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan biri haline geldi. 28 Ekim'de DGS öğrencilerinin de başvuruları bitti. Yani sonuçların açıklanmasına sayılı günler kaldı diyebiliriz. Peki 2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu konudaki merakları Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç dindirdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Kılıç, sonuçların Kasım 2016 bitmeden açıklanacağını duyurdu.

Son başvuruları 12 Ekim'de alınan, DGS Öğrencileri için ise 28 Ekim'de biten KYK Burs ve Kredi başvurularının ardından uzunca bir süredir bekleniyordu. Beklenen açıklama geldi ve Kasım Ayı bitmeden, yani bu ay içinde sonuçların açıklanacağı duyuruldu. Sonuçlar açıklandığı an Burs ve Kredi çıkıp çıkmadığını Risale Haber'den öğrenebilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Ücretleri ne kadar?

Geçen sene 320 TL olan Kredi ve Burs ücretleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın aldığı karar ile bu sene 400 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene Ocak 2017'den itibaren öğrencilere 400 TL kredi veya burs verilecek.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.