KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? (2016)

KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak? (2016)

Üniversiteler başlayalı uzun bir zaman oldu. Pek çok Üniversite vize dönemini tamamladı veya vize dönemi içerisine girdi. Fakat öğrencilerin merakla beklediği KYK Burs ve Kredi sonuçlarından hala haber yok. KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanacak

2016-2017 yılında Üniversite öğretimine başlamış veya Üniversite'de okuduğu halde henüz KYK'nın Burs veya Kredi imkanlarından faydalanmamış öğrencilerin başvurduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi Sonuçlarının açıklanması için meraklı bekleyiş sürüyor. Üniversitelerin başlamasının üzerinden 2 aya yakın bir süre geçmiş durumda. Fakat hala sonuçlar açıklanmadı. Özellikle Üniversite hayatını şehir dışında geçirecek olan veya maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin özü kulağı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda..

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları için kurumdan hala resmi bir açıklama gelmiş durumda değil. 28 Ekim 2016'da DGS Öğrencilerinin Burs başvuruları alındı ve sonuçlar için inceleme başladı. Fakat Resmi tarihi kimse bilmiyor. Pek çok kişiye göre sonuçlar Kasım Ayı sonu veya Aralık Ayı başında açıklanacak. Yani öğrenciler Burs ve Kredi sonuçları için biraz daha beklemek zorunda gibi görünüyor.

Sonuçlar açıklandığı an KYK'nın resmi sitesi olan kyk.gsb.gov.tr'dan duyurulacak. Başvuru yapmış olan öğrenciler bu adrese giderek, T.C. Kimlik Numaraları ve Kimlik Bilgileri ile sonuçları anında öğrenebilecek.

Burs çıkmayan her adaya KYK'nın Geri Ödemeli Kredisi çıkacak. Bilgilerinizi doğru olarak belirtmişseniz, Üniversite hayatınızın sonunda geri ödemek üzere Kredi imkanından mutlaka faydalanabileceksiniz.

Öğrencilere Ocak 2017'den itibaren verilecek olan Burs ve Kredi miktarı da 400 TL olarak belirlendi.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.