KYK Burs ve Kredi için taahhütname onayı nasıl yapılır? (e-Devlet)

KYK Burs ve Kredi için taahhütname onayı nasıl yapılır? (e-Devlet)

17 Kasım 2016 itibari ile meraklı bekleyiş sona erdi ve KYK Burs ve Kredi Sonuçları açıklandı. Öğrencilerden bazıları Burs kazanırken, bazıları da geri ödemeli Kredi almaya hak kazandı. Peki sıradaki işlem olan taahhütname onayı nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredileri sürecinde artık sona doğru gelindi. Dün akşam itibari ile Burs ve Kredi Sonuçları nihayet açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte Üniversite öğrencilerini başka bir telaş sardı. Sonuçların açıklanmasından sonra ne yapılması gerektiği merak ediliyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu sonuçların açıklanmasının ardından bir uyarı yayınladı. Bu uyarıya göre kendisine Burs veya Kredi çıkan öğrenci, e-devlet üzerinden kurumun yayınladığı bir taahhütname'yi onaylamak zorunda. Eğer onaylarsa Kredi ve Burs imkanı almayı onaylamış anlamına gelecek. Eğer onaylamazsa Kredi veya Burs alamayacak. Elbette burs beklerken kredi çıkanlar ve bu krediyi almak istemeyenler bu uyarıyı ciddiye almayabilir.

KYK Burs ve Kredi Taahhütnamesi nasıl onaylanır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, Burs ve Kredileri için bahsi geçen taahhütname'yi e-devlet üzerinden yayınladı. Bu yüzden, kendisine burs veya kredi çıkan her öğrenci bir e-devlet şifresi edinmek zorunda. Bu şifreyi PTT Şubelerinden kimlik bilgilerinizi vererek alabilirsiniz.

e-Devlet şifrenizi edindikten sonra veya hali hazırda varsa, KYK'nın e-devlet'te yayınladığı ve https://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri adresinde bulunan taahhütnameyi onaylamanız gerekmektedir.

Taahhütname'yi imzaladıktan sonraki süreç için Risale Haber'i takipte kalın.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.