KYK Burs ve Kredi çıkanlar ne yapacak? Burs ve Kredi için neler yapılmalı?

KYK Burs ve Kredi çıkanlar ne yapacak? Burs ve Kredi için neler yapılmalı?

2016 yılında KYK'nın Burs ve Kredi İmkanına başvuranlar için sonuçlar dün yani 17 Kasım 2016'da nihayet açıklandı. Burs ve Kredi almaya hak kazananlar ise şu soruyu soruyor; Şimdi ne yapacağız?

Üniversite Öğrenimine 2016'da başlamış olan Üniversite Öğrencileri ile, halihazırda Üniversite okuduğu halde henüz KYK'nın burs ve kredi imkanlarında faydalanmamış olanların başvurabildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs ve Kredi Sonuçları 17 Kasım 2016 itibari ile açıklandı.

Burs veya Kredi almaya hak kazanan öğrenciler ise şimdi ne yapmaları gerektiğini merak ediyor. Biz de sizler için KYK Burs ve Kredi hakkı kazanmışsanız ne yapmanız gerektiğini araştırdık.

KYK, Burs ve Kredi almaya hak kazanan öğrenciler için şu uyarıyı yayınladı;

"Burs veya Öğrenim Kredisini alabilmeniz için PTT'den alınacak E-Devlet şifreniz ile https://www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşmanız, link içeriğinde Taahhütname ile ilgili olan menüye girerek, taahhütnameyi dikkatlice okuyup kabul ettiğinizi belirtir kabul bildiriminizi 27 Kasım 2016 23:59'a kadar onaylamanız gerekmektedir. Burs veya Öğrenim Kredisini almak istemiyor iseniz taahhütname onay işlemini yapmayın. Taahhütnameyi onayladı iseniz onay süresi içerisinde e-devletten iptal ediniz."

Yani eğer size çıkmış olan Burs veya Kredi'yi almak istiyorsanız, 27 Kasım'a kadar e-Devlet şifresi edinip, burda bulunan taahütname'yi imzalamanız gerekmektedir. Eğer bu işlemi yapmazsanız burs veya kredi imkanından faydalanamazsınız.

Bu işlemden sonra neler yapılması gerektiğini de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.