KYK Burs Sonuçları Açıklandı mı? Kredi ve Burs Sonuçları 2016

KYK Burs Sonuçları Açıklandı mı? Kredi ve Burs Sonuçları 2016

Üniversite 2 yıllık veya 4 yıllık öğrencilerinin öğrenim hayatları içerisinde rahat edebilmek için başvurduğu Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs ve Kredi imkanlarının sonuçları merak ediliyor. 2016 Burs sonuçları açıklandı mı? sorusu sıkça soruluyor....

2016 KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu Üniversitelerin 2 veya 4 Yıllık bölümlerine başlayan öğrencilerin ve daha önce bu imkanlara başvurmamış olan öğrencilerin merak ettiği bir soru oldu. Öğrenciler geçtiğimiz hafta KYK'nın sitesinden Burs ve Kredi başvurusunu yaptı. Yoğunlukla yaşadığı şehir dışında Üniversite okumaya başlamış olanların veya ailesinin maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tercih ettiği burs veya kredi hizmetinin sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorusu yanıt buldu mu? merak ediliyor.

2016 KYK Burs Sonuçları Açıklandı mı? Ne Zaman Açıklanacak?

12 Ekim 2016 tarihinde biten KYK Burs ve Kredi Başvuruları üzerinden 7 gün geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan ise henüz net bir açıklama gelmedi. Henüz çok fazla zaman geçmese de, bir an önce ödemelerini almak isteyen Üniversite öğrencileri sonuçların açıklanmasını istiyor Daha önce bir Açıklama ile Burs veya Kredi ödemeleri için Ocak 2017'nin beklenmeyeceğinin söylenmesi sonuçların yakında açıklanma ihtimalini arttırıyor. Bilindiği gibi bu sene Burslar Ekim,Kasım,Aralık da dahil olmak üzere ödenecek.

KYK Burs veya Kredisi kaç TL?

Eskiden fazlaca düşük miktarlarda verilen KYK Burs ve Kredisi son yıllarda önemli derecede arttı. Her sene belli miktar zam gelmesi sonucu, bu sene verilecek rakam aylık 400 TL'ye kadar geldi. Yani Burs ve Kredi tutarı aylık 400 TL olarak verilecek. Bu tutar önümüzdeki yıllarda daha da artacak.

Bir hatırlatma daha var. Burs çıkmayan öğrenci doğrudan Kredi almaya hak kazanmış oluyor. Öğrenim Kredi'si adı altında verilen bu para, öğrenci Üniversite hayatını bitirdikten belli bir süre sonra devlete geri ödenmek zorunda. Bilgilerini doğru beyan etmemiş kişiye ise ne Burs, ne de Kredi çıkması mümkün değil.

Risalehaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.