KYK Burs başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet KYK Burs ve Kredi Başvurusu

KYK Burs başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet KYK Burs ve Kredi Başvurusu

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Üniversite öğrencilerine sağlanan karşılıksız burs veya öğrenim kredisi imkanı için başvurular başladı. Peki KYK Burs Başvurusu nasıl yapılır? KYK Bursu için istenen belgeler nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Üniversite öğrencileri için sağladığı karşılıksız burs veya geri ödemeli öğrenim kredisi için başvurular başlamış durumda. Öğrenciler şimdi KYK Burs başvurusu nasıl yapılır? KYK 2017 Burs Başvuru işlemleri gibi detayları merak ediyor.

16 Ekim 2017 tarihi itibari ile başlayan KYK Burs ve Kredi başvuruları 24 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek. Öğrenciler Burs başvurusu yaptıklarında aynı zamanda öğrenim kredisi başvurusu yapmış olacak. Burs çıkmayan her öğrencinin geri ödemeli kredi alma imkanı bulunacak.

KYK Burs Başvurusu nasıl yapılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde Burs almak isteyen veya öğrenim kredisi almak isteyen öğrenciler için 24 Ekim 2017'ye kadar devam edecek süreç için öncelikle bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Eğer E-Devlet şifresi sahibi değilseniz, en yakın PTT şubesine giderek kimliğinizi beyan ederek cüzi bir ücret karşılığı E-Devlet şifresi alabilirsiniz.

E-Devlet KYK Burs ve Kredi Başvurusu yapma işlemleri için E-Devlet adresine gitmeniz gereklidir.

E-Devlet KYK Burs Başvurusu için TIKLAYINIZ

T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra E-Devlet üzerinden burs başvurusu yapabilirsiniz. Sizden istenen bilgileri doğru şekilde girmek burs başvurusu yapmanın ilk şartıdır. Ayrıca okul ve bölüm bilgilerinizin doğruluğunu da yine e-devlet üzerinden kontrol etmeniz gereklidir.

KYK Bursu için istenen belgeler nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Burs başvurusu için e-devlet üzerinde istenen bilgileri girmek yeterlidir. Fakat bazı özel durumlar size burs çıkma ihtimalini arttırabilir. Burs alabilmek için öncelik belgeleri şunlardır;

- Şehit veya Gazi yakını olanların belgesi
- Anne ve Babası vefat etmiş olanların belgesi
- %40 ve üzeri engel taşıyorsanız sağlık kurulu raporu
- Lise ve dengi okulları yetiştirme yurdunda tamamlayanlar
- Milli sporcuların belgeleri
- Darüşşafaka'da okumuşların belgesi

Bu belgelerden birine veya bir kaçına sahip iseniz, başvuru esnasında bunu beyan etmeniz gerekli. Beyanın ardından bu belgeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya /Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığı adresine 5 Kasım gününe kadar elden veya posta ile vermeniz gereklidir.

Öğrenim Kredisi kendisine burs çıkmayan her öğrenci için çıkmaktadır. Öğrenim Kredisi için gereken belgeleri sonuçların açıklanmasının ardından yayınlayacağız.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.