KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? Ne Zaman Başlayacak?

KYK Burs Başvuruları Başladı Mı? Ne Zaman Başlayacak?

KYK Yurt Başvuruları bitmek üzere... KYK Yurt Yerleşimlerini tamamlayan pek çok öğrenci ise, KYK Burs Başvurularının ne zaman başlayacağını merak ediyor.

KYK Bursu ve Kredisi Nedir?

Başbakanlığa bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 4 yıllık veya 2 yıllık öğrencilere, öğrenim hayatları süresince belirli bir ücreti verir. Bu ücret öğrencinin varlık durumuna veya özel durumlarına göre karşılıksız olursa buna Burs, geri ödemeli, yani öğrenim hayatı sonrası devlete geri ödeyeceği bir para olursa da buna öğrenim kredisi adı verilir.

.Burstan yararlanmaya hak kazanan öğrenciler ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, açık öğretim öğrencileri, iki yıllık ön lisans mezunu öğrencilerin dört yıllığa geçiş yaptıkları zaman dikey geçiş sınavı ile ara vermeden eğitimine devam eden öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri ve amatör milli sporcu belgesine sahip olan öğrenciler burstan yararlanmaktadırlar.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları ne zaman?

KYK Burs ve Kredi Başvurularının bu sene ne zaman başlayacağı henüz açıklanmadı. Lakin her sene Ekim Ayı içinde bu başvurular alınmaktadır. Başvurular gerek internet üzerinden, gerek kuruma giderek bizzat elden yapılabilmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra ise birtakım belgelerin kuruma teslim edilmesi zorunludur.

Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Burs veya Kredi almaya hak kazanan öğrenciler sıra ile açıklanır.

Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

Yine bu sene için tam bir tarih verilmese de, Burs veya Kredi sonuçları her yıl Kasım ayı sonu veya Aralık ayı içerisinde açıklanmaktadır. Sonuçlar ise Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesinden bildirilmektedir.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.