KYK Burs Başvuru Sonuçları bugün açıklanır mı? KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Kaç TL olacak?

KYK Burs Başvuru Sonuçları bugün açıklanır mı? KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Kaç TL olacak?

2016 KYK Burs Başvuru sonuçları 13 Ekim tarihinde açıklanacak mı? KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanır? Milyonlarca yeni Üniversite öğrencisi ve henüz KYK'dan burs veya kredi almamış öğrenciler sonuçların açıklanmasını bekliyor.

2016-2017 Öğretim Dönemi içinde henüz yeni Üniversite'ye kayıt yaptırmış olanlar ile daha önce kayıt yaptırmış fakat Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan bir maddi hizmet almamış olanların başvurabildiği Kredi ve Yurtlar Kurumu Kredi ve Burslarının sonuçları ne zaman açıklanacak? Büyük merak konusu.

2016 yılında Burs veya Kredi almak isteyen öğrenciler, geçtiğimiz haftalarda başvuru işlemlerini tamamladı. Gelir durumu ve özel durumlara göre Burs mu? Yoksa Öğrenim Kredisi mi? alacağı belirlenecek olan Üniversite Öğrencileri, KYK'nın maddi desteği sayesinde ekonomik sıkıntı yaşamadan öğrenim hayatlarına devam etmek istiyor.

Dün, yani 12 Ekim itibari ile sona eren başvuruların ardından KYK Burs ve Kredi sonuçları bugün açıklanır mı? sorusu merak konusu oldu.

KYK Burs ve Kredi sonuçları Açıklandı mı?

2016 KYK Kredi ve Burs Sonuçları henüz açıklanmış değil. Her sene olduğu gibi bu sene de, burs ve kredi başvurularının ardından sonuçların 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Ekim ayı bitmeden KYK'nın sonuçları açıklayacağına kesin gözü ile bakılıyor.

KYK sonuçları açıkladığı an https://sonuc.kyk.gov.tr/ sitesinden yayınlanması bekleniyor.

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Ücretleri Kaç TL?

KYK her sene zam yaptığı Burs ve Öğrenim Kredisi'nin miktarını yıldan yıla bir hayli arttırarak, öğrencilerin Üniversite hayatlarını daha sorunsuz ve maddi sıkıntı olmadan geçirmesi için çabalıyor. Bu kapsamda eskiden çok düşük olan Burs ve Kredi Ücretleri, bugün bir hayli artmış durumda.

2016-2017 Yılı için Başvuru yapan öğrencilere, 2017 Ocak'ta başlamak üzere 400 TL yatmaya başlayacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.