KYK Burs Başvuru Sonuçları bugün açıklanacak mı? (2016 KYK Bursları)

KYK Burs Başvuru Sonuçları bugün açıklanacak mı? (2016 KYK Bursları)

KYK Burs sonuçları hala açıklanmadı. Üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvurduğu KYK Burs ve Krdi sonuçları hala bekleniyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan henüz net tarih gelmese de, elimizde tahmini bir tarih mevcut.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Üniversitelerin Lisans ve Önlisans bölümlerinde okuyan veya yeni başlamış öğrencilere sunduğu Burs veya Kredi imkanı için başvurular geçtiğimiz haftalarda sona erdi. 28 Ekim'de de son olarak DGS Öğrencilerinin burs ve kredi başvuruları alındı.

Özellikle ailesinden uzakta ve şehir dışında eğitim gören öğrencilerin rağbet ettiği Kredi ve Burs imkanları, bu sene 400 TL olarak belirlenmiş durumda. Yani öğrenciler Ocak 2017 itibari ile her ay 400 TL ücret alacaklar. Burs çıkmayan herkese, Üniversite öğreniminden sonra geri ödemek kaydıyla da kredi verilecek.

Peki KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Burs Başvuru sonuçları bugün açıklanacak mı? 2016 KYK Burs ve Kredi sonuçları ne zaman açıklanır?

KYK Burs ve Kredi Sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 KYK Burs ve Kredi Sonuçları için henüz açıklanmış net bir tarih bulunmamakta. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç her ne kadar geçtiğimiz günler Burs sonuçlarının yakında açıklanacağını duyursa da, pek çok kişiye göre süreç Aralık Ayı başı veya Kasım Ayı sonu gibi sonuçlanacak. Yani KYK Burs ve Kredi sonuçları için öğrenciler bir süre daha beklemek zorunda.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.