KYK Borç yapılandırması son tarih ne zaman? Borç yapılandırması nasıl yapılır?

KYK Borç yapılandırması son tarih ne zaman? Borç yapılandırması nasıl yapılır?

Üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerinden mezun olmuş ve öğrenim hayatlarında KYK'nın kredi veya katkı payı imkanlarından faydalanmış öğrenciler, aldıkları meblayı KYK'ya geri ödemek zorunda. Henüz ödeme yapmamışlar borç yapılandırmayı merak ediyor.

Üniversitelerin Önlisans veya Lisans bölümlerinde okurken Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun geri ödemeli Kredisini veya katkı payını almış olanlar, üniversite eğitiminin sonunda bu parayı KYK'ya ödemek zorunda. Bazı öğrenciler kendilerine ayrılan müddet içinde ödemelerini başlatamıyor veya geciktiriyor. Bu yüzden KYK'ya borçları birikebiliyor.

KYK borçları, geri ödeme yapamayan öğrencileri kara kara düşündürürken, müjdeli haberler geçtiğimiz aylarda Meclis'ten geldi. Meclis'te çıkan yasa ile KYK borçlarının yapılandırılabilmesini sağlayan KYK affı meclisten geçti ve borcu olan öğrencilere bir umut doğdu.

KYK Borçlarını yapılandırma imkanı bulan öğrenciler, şimdi bu yapılandırma fırsatının son tarihini ve nasıl yapılacağını merak ediyor.

KYK Borç Yapılandırması son tarihi ne zaman?

2016 yılı itibari ile KYK'ya kredi ödeme veya katkı payı borcu bulunanlar için son yapılandırma tarihi 25 Kasım 2016 Cuma günü olarak belirlendi.

Yani KYK'ya borcu bulunan öğrenciler 25 Kasım 2016'ya kadar harekete geçmek zorunda.

KYK Yapılandırması Nasıl yapılır?

Eğer 30 Haziran'dan önce KYK'ya olan borcunuz tahakkuk edilmişse (yani ödeyeceğizi beyan etmişseniz) bu yapılandırmadan faydalanabilirsiniz.

KYK'ya borcunuz olup olmadığınız Ktedi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi sitesinde, e-devlet'ten veya bölgenizdeki KYK şubelerine giderek öğrenebilirsiniz.

KYK Borç yapılandırma'da, KYK Sizden alacağı ücretten vazgeçmiş olmayacak. Altına imza attığınız borcu yine ödemek zorundasınız. Yalnız ödemeler esnasında belirlenen faizlerden muaf tutulursunuz. Yani imza attığınız mebla dışında bir ücret ödemezsiniz.

Borcunuz büyük ihtimal Maliye Bakanlığı'na bağlı Vergi Dailerine yönlendirilmiş durumda olacaktır. Bu yüzden borç yapılandırma işlemlerini vergi dairelerinden halledebilirsiniz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.