Kuzey Kore'den yeni Nükleer iddiası

Kuzey Kore'den yeni Nükleer iddiası

ABD'den yayın yapan bir internet sitesi, Kuzey Kore'nin yeni nükleer aygıt geliştirme hazırlığında olabileceğini öne sürdü.

Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer patlayıcı aygıtı denemeye hazırlandığı ileri sürüldü.

Kyodo ajansının, ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi ABD-Kore Enstitüsü'nün "38 North" internet sitesine dayandırdığı haberinde, Punggye-ri nükleer deneme sahasından alınan uydu görüntülerinin, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer patlayıcı aygıtı deneme hazırlığı içinde olabileceği iddialarını güçlendirdiği bildirildi.

"38 North" internet sitesinde yer alan analizde, "Punggye-ri nükleer deneme sahasından alınan uydu görüntüleri, nükleer bölgenin girişinde muhtemelen dört veya beş araç ya da römork olduğunu gösterdi." ifadesine yer verildi.

Analizde, başka amaçlar için de konuşlandırılması muhtemel araçların, deneme hazırlığıyla ilişkisi olması durumunda, alet düzeneğinin hatta nükleer aygıtın yüklenmesinde kullanılabileceğine işaret edildi.

Uydu görüntülerinin aynı zamanda, yakınlardaki bir depoya kum ve toprak gibi inşaat malzemelerinin yığılı olduğunu gösterdiği belirtilirken, bu malzemelerin betonla karıştırıldığında, nükleer bir bombanın yer altında patlatılmasının akabinde nükleer maddelerin atmosfere yayılmasını engellemek için kullanılabileceğine dikkat çekildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.