Erbil Kürtlerinin Cuma hutbeside Türkiye mesajları

Erbil Kürtlerinin Cuma hutbeside Türkiye mesajları

Kuzey Irak Erbil'de Erbil Hacı Cemal Camii'nde Cuma Hutbesinin konusu Türkiye'deki darbe girişimi ve darbe işgaline karşı direnişti.

Kuzey Irak Erbil'de Erbil Hacı Cemal Camii'nde Cuma Hutbesini Türkiye'deki darbeye karşı direnişe ayıran Seyyid Ahmet Pencevi'nin hutbesinin önemli noktaları şöyleydi:

''SAHİPSİZ KALDIK''

"Müslümanlar, Osmanlı devleti ve hilafetinden sonra sahipsiz kaldı. Bizi bir arada tutan ve güçlü kılan Müslümanların sembolü olan imamdı. Halife bizleri koruyor ve kolluyordu. Dinimizi, malımızı, ahlakımızı, kimliğimizi, şahsiyetimizi ve onurumuzu koruyan hilafet makamıydı."

"Düşmanlar dört bir koldan üzerimize saldırınca ve Osmanlı hilafetini ortadan kaldırınca sahipsiz kaldık. O günden bu güne darmadağınık bir hale geldik. Başıboş ve sergerdan bir halde dolaşıyoruz yeryüzünde. Bilgimiz kalmadı, irfanımız kalmadı, gücümüz kalmadı, mevzimiz kalmadı. Kanımız sudan ucuz bir hale geldi. Toprağımız, zenginliklerimiz sömürüldü. ABD ve AB el koydu tüm servetimize. Gençlerimiz şimdi kurtuluşu oralarda arıyor."

"TÜRKİYE'DEKİ GELİŞMELER BÜYÜK DERSLER BARINDIRIYOR"

"Doğu ve Batı devletleri Türkiye'ye karşı birleşti. İran, Suriye, Irak, Lübnan devletleri; Şiiler, Mecusiler, Safeviler, Haçlılar, Aleviler, Siyonistler, Laikler ve bunların uşaklarının tamamı Türkiye'ye karşı birleşti. Bunların Kürdistan'daki uşakları ve misyonerleri de çoktur. Erdoğan'a karşı darbe girişimindeki tavırlarından çok iyi anladık bunu"

"Kürdistan'daki şer güçleri Beşşar Esed katiliyle birlikte Erdoğan'a karşı kara propagandaya başladılar. Beşşar Esed Suriye'de, Kürdistan bölgesindeki bazı medya organları da bu tarafta Erdoğan'a karşı birleşti. Bunlar yalan üstüne yalan üreten merkezler oldu. Erdoğan'ın Almanya'ya, Rusya'ya ve bilmem dünyanın hangi ülkesine kaçtığına dair yalan haberler yaydılar"

"Bu insanlar neden bu kadar karaktersiz ve satılıktır? İnsanlarımız neden Müslümanların düşmanlarının oyuncağı haline gelir bu kadar?"

"Ey bedbaht Kürtler! Bir coğrafyada aydınlığın sona erdirilmesine ve ışığın söndürülmesine nasıl sevinirsiniz? Allah'a yemin ederim, eğer kaderimiz bunların eline kalırsa koyun sürüsü gibi keserler başımızı... Bu iftiraları üreten medya organlarını ellerinde bulunduranlar iktidar olursa Beşşar Esed gibi uçururlar kafamızı"

"Ancak Allah, bu aydınlığın ve ışığın sönmesine izin vermedi ve onu korudu. Tüm dünya şer güçleri birlik olmasına rağmen Türkiye milletini yenemedi. Emin olun Beşşar Esed'in emrindeki 50 bin Şii Alevi cephelerde saldırmak için hazırdı. 10 bin Şii milisi ve 10 bin DAEŞ militanı Ankara ve İstanbul'a saldırmaya hazırdı. Hizbullah ve şeytanın askerlerinden de 5 bin kişi Türkiye'ye saldırmaya hazırlanmıştı"

"Ancak Erdoğan ve Türkiye milleti birdi, direndiler. Ülkede adalet vardı çünkü. İnsanlar onurlarına sahip çıktılar. Koyun sürüsü gibi darbecilere teslim olmadılar. Özgürlüğü, huzuru ve insanlığı tatmıştı bir kere. Bundan vazgeçemezdi"

"Türkiye'nin hava sahası ve büyük bölümü darbecilerin eline geçmişti. Erdoğan, sadece eline bir Iphone6 aldı ve Allah'a tevekkül ederek halkı direnişe çağırdı. 6 dakikada 6 milyon insanı İstanbul ve Ankara meydanlarına doldurdu"

"Türkiye insanı 1 haftadır gece gündüz imanlı liderlerini korumak için nöbet tutuyor."

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum