Kuveyt'ten Filistin halkına destek

Kuveyt'ten Filistin halkına destek

Kuveyt'te çok sayıda kişi, İsrail yönetiminin ihlallerine maruz kalan Mescid-i Aksa ve Filistin halkına destek amacıyla gösteri ve etkinlik düzenledi.

Başkentteki Filistin Büyükelçiliği toplanan onlarca kişi, İsrail yönetiminin, Harem-i Şerif'e yönelik uygulamalarına karşı çıkarak Filistin halkı ile Aksa'ya desteklerini ifade etti.
Kuveyt Ulusal Öğrenci Birliği de "Aksa için öfkelen" temasıyla başkentteki birlik binasında bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe katılanlar, Aksa'ya yönelik ihlaller ve kapılara koyulan metal arama dedektörlerinin kaldırılması için uluslararası kurumların harekete geçmesi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile UNESCO'nun da Aksa'yı korumak için müdahalede bulunması gerektiğini belirtti.
Katılımcılar ayrıca BMGK'dan, Aksa meselesini ele almak üzere özel bir toplantı düzenlemesini istedi.
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz Cuma günü silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in 2 kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.