Kütüphaneler mesai saatleriyle çalışmayacak

Kütüphaneler mesai saatleriyle çalışmayacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, "Kütüphaneleri, sabah 09.00'da açılan, akşam 17.00'de kapanan yerler olmaktan çıkarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, kütüphaneleri, sabah 09.00'da açılan, akşam 17.00'de kapanan yerler olmaktan çıkardıklarını belirtti.

Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile diğer davetlilerin katıldığı törenle açıldı.

Yayman, törende yaptığı konuşmada, Altındağ ilçesine çok güzel kamu hizmetlerinin yapıldığını belirtti. Eğitim ve kütüphanelere daha fazla ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Yayman, "Okumak insanı özgür kılar. Okumak bizi bilmediğimiz diyarlara götürür. Okumak bizi bilmediğimiz duygularla, düşüncelerle, hikayelerle yüz yüze getirir." diye konuştu.

Bakanlığın, kütüphane hizmetlerine değinen Yayman, İstanbul'da Beyazıt Devlet Halk Kütüphanesinin 24 saat hizmet vermeye başladığını anımsattı. Bu uygulamayı bütün Anadolu'ya yaymak istediklerini vurgulayan Yayman, "Kütüphaneleri, sabah 09.00'da açılan akşam 17.00'de kapanan yerler olmaktan çıkarıyoruz. Anadolu'da başladık. Sabah 08.00'de açılacak kütüphaneleri akşam 22.00'ye kadar açık tutmayı düşünüyoruz." bilgisini verdi.

Bakanlığın başlattığı Kültür Han Projesi'ne de dikkati çeken Yayman, "Anadolu'da 30 farklı yerleşim biriminde Kültür Han projeleri yapıyoruz. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Kültür Han projelerimizin temellerini atıyoruz." dedi.

Emrullah İşler de veliler ve öğretmenlerin çocuklara, ders dışında kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için gayret etmesi gerektiğini belirterek, açılışı yapılan kütüphanenin, okuyan, düşünen ve gelecek ufku olan nesiller yetişmesine katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Cemil Çiçek Altındağ'ı "Ankara'nın kalbi" olarak nitelendirerek, belediyenin hizmetlerine dikkati çekti. Çiçek, "Ankara'da ilk defa İmam-ı Matüridi mescidini inşa etti. İmam-ı Matüridi'yi bilemezsek gideceğimiz merdiven altı din anlayışıdır. O da bizi 15 Temmuz'lara götürür." ifadelerini kullandı.

"Büyük ekranlar yerine kütüphaneye ihtiyacımız var"

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise konuşmasında, çocukları, kendilerine gerçek dost olacak kitaplarla buluşturmak istediklerini vurgulayarak, "Eğer bir çocuk, küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı kazanırsa o çocuğu kendi haline bırakın, doğru yolu bulup dünya yaşamında mutluluğa erişecek en kestirme yolu bulabilecek nitelikleri kazanabilecek bir çocuktur." diye konuştu.

Her evin köşesinde bir kitaplık olması gerektiğine vurgu yapan Tiryaki, "Evimizi büyük ekranlarla, beyaz eşyalarla, vitrinlerle süslemek yerine çocuklarımızın kitaplarını koyacağı kütüphaneye ihtiyacımız var." dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri açılışını gerçekleştirdikleri kütüphaneyi gezdi.

Çocuklarla fotoğraf çektiren Çiçek, küçük bir kızla bir süre satranç oynadı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.