Kütüphanede online devrim

Kütüphanede online devrim

Halk kütüphanelerinin sistemine devrim gibi değişiklik geliyor.

 Yeni otomasyon sistemiyle bin 118 kütüphanenin kataloglarına online ulaşılabileceği gibi, bir şehirden kitap alınıp, bir diğerine teslim edilebilecek.
 
Kitap kurtları, artık yalnızca üyesi oldukları bir kütüphanenin değil, Türkiye'nin herhangi bir ilindeki kütüphaneden kitap ödünç alabilecek. Aynı şekilde seyahat, tatil gibi sebeplerle farklı şehirlere giden okurlar, aldıkları kitabı Türkiye'nin bin 118 kütüphanesinden birisine teslim edebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, yeni otomasyon sistemiyle kitap tutkunları için il sınırlarını kalkıyor. Önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak sistemle Türkiye'deki tüm kütüphanelere ücretsiz olarak tek tuşla ulaşma imkanı sağlanacak.

SİSTEM NE GETİRİYOR?

- Programla herkes bin 118 halk kütüphanesine katalog taraması yapabilecek.

- Kütüphane kataloglarına son 30 günde eklenen materyaller ile kütüphanelerde en çok kullanılan materyaller görülebilecek.

- Üyelerin, daha önceden yaptığı katalog taramalarına, önceki taramalarım listeleriyle, yeniden tarama yapmadan ulaşabilmeleri sağlanacak.

- Kullanıcılar, kendi üye sayfalarında, kütüphane katalog seçtikleri kitapları ekleyebildikleri 'sanal raflar' oluşturabilecek.

- Ödünç alınmak istenen fakat başka okuyucular üzerinde bulunan kitapları kütüphaneye gelmeden ayırtma işlemi yapılabilecek.

- Kullanıcılar, üye sayfalarından ödünç aldıkları materyalleri ve materyalin iade tarihini görebilecek, süresini uzatmak istiyorsa kütüphaneye gelmeden süre uzatabilecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum