Kutsal toprakları bekleyenleri üzecek haber

Kutsal toprakları bekleyenleri üzecek haber

Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Uzuner, "Daha önce Umre'ye giden kişi tekrar gitmek isterse 540 dolar fazla vermek zorunda." dedi.

Hac&Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Mehmet Uzuner, Suudi Arabistan'ın uygulamaya aldığı düzenlemeyle, Umre'ye ikinci kez gideceklerin 540 dolar ek vergi ödemek zorunda olduğunu bildirdi.

Uzuner, Suudi Arabistan'da yeni uygulanmaya başlanan sistemde, daha önceden Umre'ye gitmiş olan yabancılardan 2 bin Suudi Arabistan riyali (540 Amerikan doları) istendiğini belirterek, uygulamanın 1.000 dolardan başlayan bir Umre organizasyonuna 540 dolar ek maliyet getirdiğini aktardı.

Uzuner, şunları kaydetti:

"Talepte ciddi azalma söz konusu. İşin ticari boyutu bir yana kutsal beldeleri görmek isteyenler var. Suudi Arabistan hükümeti dost ve kardeş bir ülke. Siyasi alanda yan yana durduğumuz bir ülke. Umarız ki bu kararlarını tekrar gözden geçirirler. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Kararın tekrar gözden geçirilmesi, değiştirilmesini istiyoruz. Uygulama ikinci sefer gitmek isteyenlere yönelik fakat müşterimizin yüzde 80'in üstündeki kısmı devamlı gidiyor. Yani bunu şöyle anlayın. Antalya'yı, Bodrum'u, yurtdışını sevenler var. Bunlar olduğu gibi Mekke'yi, Medine'yi sevenler de var. İnsanlar da izinlerini, tatillerini ibadet amacıyla burada geçirmek istiyor. Dolayısıyla da bir seyahat fiyatı kadar ilave bir ücretin alınması bu insanların önünü kesecektir."

Mehmet Uzuner, konuyu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e de ilettiklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.