Kutsal topraklarda Türkiye için dua

Kutsal topraklarda Türkiye için dua

Çok sayıda ziyaretçi, kutsal topraklarda Türkiye'nin geleceği için dualar ediyor

Suudi Arabistan, son yılların en yoğun umre sezonuna sahne oluyor. Umre için Türkiye'den bu ülkeye gelen çok sayıda ziyaretçi de, kutsal topraklarda Türkiye'nin geleceği için dualar ediyor.

Otellerin doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığı  Mekke ve Medine şehirlerinde büyük bir yoğunluğa tanık olunuyor.Umre kafilelerinin başında bulunan din adamları ve görevliler de hem Mekke'deki Harem-i Şerif'te hem de Medine'de Mescid-i Nebevi'de Türkiye'nin geleceği için dua etmeyi ihmal etmiyor.

AA muhabirine konuşan Türkiye'nin yakından tanıdığı Ömer Döngeloğlu hoca, umre ziyaretçilerine yönelik bir otelde yaptığı konuşmada , Türkiye'nin önünün kesilmesine yönelik tüm adımların boşa çıkartılması ve Türkiye'nin İslam dünyasında büyük başarılara imza atması" için dua etti. Döngeloğlu, kutsal topraklarda sadece Türklerin değil, dünyanın farklı ülkelerinden gelen bütün ziyaretçilerin de Türkiye için dualar ettiklerini ve sürekli kendilerine ülkedeki gelişmeler hakkında sorular sorduklarını ifade etti.

Mekke'de Hz. Peygamber'in doğduğu evin önünde, onun hayatından kesitler anlatan bir başka görevlinin ise yine aynı şekilde umre ziyaretçileri ile birlikte Türkiye için toplu dua ettiği görüldü. Tavaf sırasında sürekli dua ettikleri gözlenen Türk ziyaretçilerin, Türkiye'deki gelişmeleri gerek otellerinde izledikleri Türk televizyon kanallarından, gerekse internet üzerinden çok yakından takip ettikleri de öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum